11.7 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaObjavljeno 12 javnih poziva za podršku poslodavcima i nezaposlenim licima

Objavljeno 12 javnih poziva za podršku poslodavcima i nezaposlenim licima

European Top 44 Airplay chart

Nacionalna služba za zapošljavanje u Zrenjaninu objavila je 12 javnih poziva s ciljem podrške poslodavcima i nezaposlenim osobama. Ovi pozivi obuhvataju više od 23.000 ljudi kroz mere aktivne politike zapošljavanja, sa planiranim izdvajanjem od 7,75 milijardi dinara.

Lokalne samouprave takođe će pružiti dodatna sredstva za podršku ovim merama, kako kroz zajedničko finansiranje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, tako i kroz samostalno finansiranje uz podršku NSZ.

Fokus će biti na teže zapošljivim grupama kao što su mladi u institucionalnom smeštaju, osobe bez srednjoškolskog obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći, dugotrajno nezaposleni i žrtve porodičnog nasilja.

Rokovi za podnošenje zahteva variraju, ali većina poziva je otvorena do 29. novembra. Za osobe sa invaliditetom, rok je 31. decembar. Javni poziv za subvencije za samozapošljavanje je otvoren do 15. maja, a za obuke finansirane od strane poslodavaca do 31. oktobra ove godine.

Zahtevi se podnose nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje lično, poštom ili elektronskim putem, u skladu sa mestom rada ili sedištem poslodavca.

Sve relevantne informacije o javnim pozivima biće dostupne na stranici Nacionalne službe za zapošljavanje, zvaničnim stranicama na društvenim mrežama i u njihovim organizacionim jedinicama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
11.7 ° C
16.7 °
11.7 °
80 %
2.1kmh
0 %
Uto
25 °
Sre
24 °
Čet
25 °
Pet
28 °
Sub
21 °