20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninVesti iz Srbije i svetaOcene iz vladanja od sada ulaze u prosek svim učenicima

Ocene iz vladanja od sada ulaze u prosek svim učenicima

European Top 44 Airplay chart

Ocene iz vladanja od sada ulaze u prosek i učenicima nižih razreda, ali i učenicima petog razreda osnovne škole.

Ministarstvo prosvete donelo je odluku da se uvedu novi kriterijumi za ocenjivanje vladanja kako bi se nasilje u školama smanjilo.

Ocene iz vladanja će se davati po sledećem kriterijumu: ocene iz vladanja

Prema novom pravilniku, ocenu za „primerno vladanje“ (5) dobijaće učenici koji se ističu po izvršavanju školskih obaveza, poštuju pravila ponašanja i bezbednosne mere, te konstruktivno rešavaju sukobe među vršnjacima. Oni takođe pokazuju poštovanje prema osoblju škole, brinu o školskoj imovini i aktivno se angažuju u zaštiti životne sredine.

Učenici ocenjeni sa „vrlo dobar“ (4) uglavnom ispunjavaju školske obaveze, poštuju pravila ponašanja i bezbednosne mere, imaju korektan odnos prema drugim učenicima i osoblju škole, te brinu o školskoj imovini i životnoj sredini.

S druge strane, ocena „dobar“ (3) rezervisana je za učenike koji povremeno zahtevaju opomene zbog neispunjavanja školskih obaveza ili nepoštovanja pravila ponašanja. „Zadovoljavajući“ (2) dobijaju učenici koji često zahtevaju opomene i minimalno poštuju pravila ponašanja, dok se „nezadovoljavajuća“ ocena (1) dodeljuje učenicima koji uporno ne ispunjavaju školske obaveze, krše pravila ponašanja i ugrožavaju sigurnost u školi.

Dodatno, učenici koji često izostaju sa časova tokom godine takođe će biti ocenjivani po posebnom ključu koji se direktno odražava na ocenu vladanja. Sa 8 neopravdanih časova učenik će iz vladanja imati četvorku, sa 15 časova trojku, a sa do 25 časova ocena pada na dvojku. Najniža ocena se zaslužuje ukoliko učenik ima 26 i više neopravdanih časova, a školsku godinu je moguće završiti sa jedinicom iz vladanja i zbog nje se ne ide na popravni.

Ovo su dežurni vrtići u Zrenjaninu tokom leta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °