25.6 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaOd marta će vrtići u Zrenjaninu raditi i subotom

Od marta će vrtići u Zrenjaninu raditi i subotom

European Top 44 Airplay chart

U Zrenjaninu će početkom marta započeti pilot-projekat podrške roditeljima koji rade subotom. Ova inicijativa, koju je najavilo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, omogućava roditeljima da decu ostave u vrtiću dok su na poslu.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić, istakla je da je ovaj projekat rezultat saradnje sa gradom Zrenjaninom, te da će omogućiti roditeljima da znaju da su im deca na sigurnom mestu, u društvu vršnjaka, dok su oni na poslu.

Uz to, istakla je da je grad Zrenjanin primer dobre prakse u sprovođenju mera populacione politike, sa kontinuiranim porastom broja novorođenčadi i bez liste čekanja za upis dece u vrtiće.

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, dodao je da je ovaj pilot-projekat još jedan korak ka unapređenju mera populacione politike u gradu i izrazio zahvalnost Ministarstvu na podršci.

Najavio je da će vrtići u naseljima Zeleno polje i Bagljaš biti uključeni u ovaj program. Plan je da jaslena i predškolska grupa rade subotom, čim bude formalizovan ugovor sa UNDP početkom marta.

Neće sva deca biti u obavezi da idu u vrtić subotom. Odluka o tome da li će dete ići u vrtić subotom ostaje na roditeljima i njihovim potrebama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
25.6 ° C
26.7 °
25.6 °
48 %
2.4kmh
67 %
Čet
23 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °