Uradi sam - katalog
25 C
Zrenjanin
21.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaOdbojkaši GIK Banata pre pola veka postali šampioni Jugoslavije

Odbojkaši GIK Banata pre pola veka postali šampioni Jugoslavije

U subotu svečanost u Kleku i Zrenjaninu.

European Top 44 Airplay chart

Na Đurđevdan 1972. godine, muški odbojkaški klub iz Kleka „GIK Banat“ postao je šampion Jugoslavije. U vreme kada je u selu živelo manje od dve hiljade stanovnika, ova sjajna ekipa, sastavljena isključivo od momaka iz Kleka, u najvažnijoj utakmici, savladala je klub iz Rijeke sa 3:1 u setovima.

Trener Lazar Grozdanović bio je jedini član kluba koji je došao „sa strane“. Šampionsku generaciju činili su Miloš Grbić, Milorad Kijac, Milorad Mićić, Milenko Vuković, Slobodan Grbić, Branko Berak, Branko Vujović, Mirko Ćuk, Nedeljko Ivanković Slobodan Damjanac, Radomir Dursun i Milenko Šegrt.

Veliki jubilej biće obeležen u subotu, 7. maja, najpre u Kleku. U toku prepodneva, na groblju u Kleku biće odata pošta preminulim članovima ove ekipe, Milošu i Slobodanu Grbiću i Nedeljku Ivankoviću. Za 10 sati planirano je otkrivanje spomen-obeležja na osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Kleku. Centralna svečanost biće održana u 11 časova u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu uz projekciju filma posvećenog jubileju.

Povodom ovog događaja, šampionska odbojkaška ekipa iz 1972. godine, nalazi se na nekoliko bilborda u Zrenjaninu i Kleku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
25 ° C
27.8 °
25 °
59 %
3.4kmh
8 %
Čet
25 °
Pet
37 °
Sub
35 °
Ned
32 °
Pon
31 °