16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaOdržano je okružno takmičenje u OŠ "Žarko Zrenjanin"

Održano je okružno takmičenje u OŠ „Žarko Zrenjanin“

European Top 44 Airplay chart

U utorak, 5. marta, u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, održano je okružno takmičenje u programiranju i upravljanju dronovima i mBot robotima. Ova manifestacija je deo šireg Festivala „Znanjem za budućnost“. Zvanično je uvršten u kalendar Ministarstva prosvete za takmičenja i smotre u školskoj godini 2023/2024. Organizacija takmičenja bila je rezultat saradnje dva Rotary kluba, Beograd – Čukarica i Zrenjanin. Otvaranje takmičenja obavila je pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević, a nakon toga se obratila i direktorka škole domaćina, Zorica Đurin.

Osnovne škole iz Zrenjanina, Žablja, Nove Crnje, Novog Bečeja, Sečnja, Kovačice, Bečeja, Žitišta, Kikinde, Sente, Kanjiže, Ade i Čoke imale su priliku da prijave svoje ekipe za takmičenje. Škole iz ovih opština su sa velikim entuzijazmom prihvatile poziv i učestvovale u velikom broju.

Rotary klub Zrenjanin je u prethodne dve godine donirao osnovnim školama tehnološke naprave. To uključuje dronove i mBot robote serije 1 i 2, što je značajno doprinelo pripremi ekipa. Ova donacija omogućila je učenicima da steknu praktična iskustva u radu sa najnovijim tehnologijama, unaprede svoje veštine programiranja i upravljanja dronovima.

Na samom takmičenju, učenici su pokazali izuzetno visok nivo znanja i veština u programiranju i upravljanju dronovima. Takmičenje je proteklo u sportskom duhu, sa naglaskom na kreativnosti, timskom radu i rešavanju izazovnih zadataka.

Nakon uzbudljivih takmičarskih rundi, pobednici su proglašeni u različitim kategorijama. Nagrade su uručene od strane predsednika Rotary Kluba Zrenjanin, Jovana Momirskog.

Okružno takmičenje u programiranju i upravljanju dronovima i mBot robotima u sklopu Festivala „Znanjem za budućnost“ predstavlja važan korak u podršci tehnološkom obrazovanju u osnovnim školama. Donacije Rotary kluba Zrenjanin su pokazale konkretan doprinos unapređenju tehnološke opremljenosti škola i podstakle razvoj talenata mladih.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °