Sport

OI 2021: Nastupi srpskih sportista

Većina naših sportista nastupiće već tokom drugog dana Olimpijskih igara u Tokiju, odnosno 24. jula.

Olimpijske igre u Tokiju startuju 23. jula, a što se tiče srpskih reprezentativaca, ukupno će ih biti 86 koji će se nadmetati u okviru vodećeg sportskog događaja na svetskom nivou.

U nastavku teksta sa vama delimo termine prvih nastupa naših sportista na ovogodišnjim Igrama.

Što se tiče ekipnih sportova, ove godine žal je i dalje prisutan jer nas neće predstavljati košarkaši. Ipak, na terenima će snage sa reprezentacijama širom sveta odmeriti članovi naše vaterpolo reprezentacije, zatim članovi tima 3 na 3, ali i odbojkašice i košarkašice.

Prvi će na teren izađi basketaši, i to već drugog dana Igara. 24. jula u 5 ujutru po našem vremenu će naša trojka u okviru grupne faze odigrati utakmicu protiv reprezentacije Kine. Ova faza takmičenja biće na programu do 27. jula.

Za vaterpoliste i odbojkašice ćemo navijati istog dana – 25. jula u 11.20h će momci koje predvodi Dejan Savić nastupiti u okviru utakmice protiv Španije. Devojke koje je okupio Zoran Terzić, i koje su baš kao i vaterpolisti na prošlom Olimpijskim igrama bile na pobedničkom postolju, počeće odbranu tada osvojenog srebra u 7.20h protiv Dominikane.

Kao drugi favorit za osvajanje zlatne medalje na Igrama ove godine, naše košarkašice, nastupiće 26. jula u 10.20h, a an suprotnoj strani terena će se naći reprezentativke Kanade.

Kada su u pitanju individualni sportovi ove godine imamo predstavnike u sledećim disciplinama – atlerika, veslanje, kajak, tenis, stoni tenis, skoro svi borilački sportovi, a najviše ih brojimo u reprezentacijama streljaštva i plivanja.

Većina individualnih sportista će svoje prve takmičarske momente u Tokiju doživeti 24. jula, osim veslača – dvojac bez kormirala Vasić – Mačković će nastupiti 23. jula, a zrenjaninka Jovana Arsić će biti na programu 4. avgusta.

Drugog dana Olimpijskih igara pratićemo naše tenisere, a u bazenu će se naći i nakon 13h Anja Crevar u trci na 400m mešovito, kao i Čaba Silađi koji će plivati 100m prsno. U streljaštvu će nas takođe 24. jula predstaviti Andrea Arsović i Sanja Vukašinović u disciplini vazdušna puška 10m, ali i Damir Mikec – vazdušni pištolj 10m.

Dan nakon svečanog otvaranja Igara boriće se Milica Nikolić, kao i Tijana Bogdanović. One su jedne od naših predstavnica kada su u pitanju džudo, odnosno tekvondo.

Nešto kasnije, tačinije 31. jula, pratićemo nastup Dragane Tomašević u okviru bacanja diska. Ivana Španović će skakati u dalj prvi put na olimpijadi 1. avgusta.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button