25.6 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaProjektiZR SportOmladinski džudo klub "Proleter"

Omladinski džudo klub „Proleter“

O aktivnostima Omladinskog džudo kluba "Proleter" razgovarali smo sa Tomislavom Kohajmom.

Džudo klub „Proleter“ iz Zrenjanina ima bogatu istoriju i impresivan niz uspeha u džudo sportu. Osnovan 1966. godine, klub se istakao kao važan deo sportske scene Zrenjanina i Srbije. Džudo je, kao Olimpijski sport, pružio brojnim mladim sportistima priliku da se razvijaju i takmiče na najvišem nivou.

Kako ste orgnizovani i ko radi sa decom?

Klub je posebno ponosan na svoj tim profesora sporta i džudo trenera, koji rade sa mladim džudo sportistima, pružajući im stručno vođenje i podršku. Kroz različite uzrasne grupe, klub omogućava deci da steknu osnovne veštine i ljubav prema džudo sportu. Početnici, poletarci, pioniri i stariji takmičari imaju priliku da se razvijaju i takmiče na nivou koji odgovara njihovim veštinama i ambicijama. Fokus je na deci školskog uzrasta, ali trudimo se da svima omogućimo iste uslove i isti tretman.

Gde trenirate i zašto je dobro trenirati ovaj sport?

Treniramo u Domu borilačkih sportova „Partizan“ kod stare pijace (kapetanija) jer ovaj prostor pruža odgovarajuće uslove za treniranje džudo sporta.

Džudo je prepoznat kao izuzetno koristan sport za decu i mlade. UNICEF je čak proglasio džudo za najkorisniji sport za uzrast od 4 do 21 godine, naglašavajući njegove pozitivne efekte na fizički razvoj i razvoj karakterističnih veština poput discipline, poštovanja, i samopouzdanja. Bavljenje ovim sportom podrazumeva mentalno i fizičko aktiviranje, pri čemu je čitavo telo uključeno u rad.

Kako se finansirate?

Klub se finansira iz gradskog budžeta, ali i iz sopstvenih izvora, odnosno članarina. Kao i većina klubova, snalazimo se, ali to negde govori o našoj posvećenosti da održavamo sportske aktivnosti i razvijamo mlade talenate.

Šta smatrate najvećim uspehom kluba?

Najveći uspesi kluba uključuju ekipno treće mesto u Super ligi Srbije 2023. godine u obe konkurencije, što je izuzetno dostignuće. Takođe, treba istaći i impresivne individualne uspehe, kao što su evropsko kadetsko zlato i svetska bronza osvojeni od strane Milana Bulaje, što jasno pokazuje visok nivo talenta i obuke u klubu.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...