25.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaProjektiZR SportOmladinski rukometni klub "Gradnulica"

Omladinski rukometni klub „Gradnulica“

O aktivnostima Omladinskog rukometnog kluba "Gradnulica" razgovarali smo sa Zoltanom Ivanicom.

Rad u klubu pod imenom Omladinski rukometni klub „Zrenjanin“ počeo je 2010. godine. Igrači koji su se tada priključili klubu, sada su u seniorskim selekcijama. Od pre tri godine, funkcionišemo kao Omladinski rukometni klub „Gradnulica“.

Koje selekcije postoje u klubu?

Klub pruža priliku deci već od 3. i 4. razreda osnovne škole da se bave ovim sportom, kroz mini rukomet. Zatim radimo sa decom u kategoriji M12, što podrazumeva decu iz 5. i 6. razreda. Kategorija M14 obuvata sedmake i osmake. Treninzi se održavaju u osnovnoj školi „Đura Jakšić“ i u hali Medison, a treniramo 3-4 puta nedeljno.

Koje vrednosti su u prvom planu?

Osim razvijanja sportskih veština i osim toga što ih učimo osnovama tenike i taktike u rukometu, u klubu se trudimo da ih socijalizujemo i da im pružimo mogućnost da se pravilno fizički razvijaju.

02 3

Kako motivišete nove članove da vam se priključe?

Klub aktivno koristi društvene mreže za promociju svojih aktivnosti, ali takođe se izdvaja po tome što sprovodi testiranje u školama. Ovo testiranje obuhvata 10 različitih zadataka i merenje različitih parametara kako bi se identifikovali potencijalni rukometaši. Klub ima poseban pristup roditeljima, prenoseći im rezultate testiranja i ukazujući na pažnju koja se posvećuje talentima u klubu.

Zašto je dobro trenirati rukomet?

Rukomet je fizički izazovan sport, koji zahteva od igrača visoku kondiciju i motoričke veštine. Pored razvijanja fizičkih veština, igra u timu podstiče razvoj kolektivnog duha.

Kako se finansirate?

Deo finansija dobijamo iz gradskog budžeta. Ostatak novca koji je potreban za funiconisanje kluba, stiže od donacija i, najvećim delom, od članarina.

Šta smatrate najvećim uspehom kluba?

Najveći uspeh kluba je veliki broj naših igrača koji su već ostvareni u životu. Završeni fakuklteti, pokrenuti biznisi, rad u dobrim kompanijama kao i i ime koje su stvorili u poslovnom svetu. Takođe, ono što smatramo velikim uspehom je posvećenost tih ljudi i ljubav prema klubu u kojem su ponikli.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...