Uradi sam - katalog
25 C
Zrenjanin
21.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaProjektiBezbednije na drumuOpasne saobraćajne lokacije na području Zrenjanina: raskrsnica Vojvode Petra Bojovića, Đure Jakšića...

Opasne saobraćajne lokacije na području Zrenjanina: raskrsnica Vojvode Petra Bojovića, Đure Jakšića i Zmaj Jovine

Ovo je raskrsnica na kojoj prvenstvo prolaza imaju vozila koja se spuštaju sa mosta Zmaj Jovinom , kao i ona vozila koja dolaze iz ulice Đure Jakšića. Onima koji dolaze iz ulice Vojvode Petra Bojovića, znak STOP signalizira da svoj red moraju sačekati. Ono što se vrlo često zaboravlja na ovoj raskrsnici je činjenica da ulica Vojvode Petra Bojovića ima i svoj produžetak.

djure jaksica maps
Raskrsnica Vojvode Petra Bojovića, Đure Jakšića i Zmaj Jovine (foto: google maps)

U pitanju je prometna raskrsnica koja baš i nema neku mogućnost za bezbednije
rešavanje, ali dosta često dolazi do nespoprazuma jer vozači koji se kreću ulicom Đure Jakšića i žele da idu ka mostu daju levi pokazivač pravca jer sam put fizički kreće polulevo, zaboravljajući da levo u stvari postoji taj produžetak Vojvode Petra Bojovića, i dovode u zabludu vozače koji čekaju da se uključe u Đure Jakšića kako
bi se popeli na most – kaže Dalibor Lalić, instruktor vožnje u Auto-školi Plus.

vojvode petra 01
Raskrsnica Vojvode Petra Bojovića, Đure Jakšića i Zmaj Jovine (foto: 105.rs)

Takođe, kada se vozila spuštaju sa mosta i žele da skrenu levo u ulicu Vojvode Petra Bojovića, moraju najpre da propuste vozila iz ulice Đure Jakšića. Na taj način blokiraju vozila iza sebe koja žele da nastave pravo pa neretko imamo kolonu vozila preko čitavog mosta.

Naravno, ne smemo zaboraviti na pešačke prelaze i apsolutno pravo pešaka da tu prelaze ulicu. Međutim, zbog svega ranije navedenog i žurbe da se uhvati prilika za skretanje ili uključivanje na put sa prvenstvom prolaza, često se propuštanje pešaka ne dogodi.

vojvode petra 04
Raskrsnica Vojvode Petra Bojovića, Đure Jakšića i Zmaj Jovine (foto: 105.rs)

Pre desetak godina sam radio kao taksista i redovno jednu mušteriju ostavljao na početku tog produžetka ulice Vojvode Petra Bojovića. Nekad je stvarno bio pakao vratiti se u saobraćaj, pa smo došli do zaključka da je jednostavnije da ona pređe ulicu, nego da ja čekam priliku za uključenje na put – priča Zvonko (40) iz Zrenjanina.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...