Naslovna stranicaProjektiBezbednije na drumuOpasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: Bogdana Teodosina, Nova ulica (prema BIG-u)

Opasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: Bogdana Teodosina, Nova ulica (prema BIG-u)

U pitanju je raskrsnica koja postoji od kada postoji i tržni centar na naselju Bagljaš. Oni koji stanuju u ovom delu gradu, dobro su se prilagodili novonastaloj situaciji, ali oni koji dolaze samo zbog tržnog centra, često zaboravljaju pravilo prvenstva prolaza. Potpuno gube iz vida da ne idu sva vozila u istom pravcu.

Raskrsnica Bogdana Teodosina i Nove ulice (foto: 105.rs)

Na ovoj raskrsnici najmanje jednom nedeljno se dešavaju nezgode. Razlog je svakako vozačka nepažnja ali ono što bi sprečilo ili smanjilo broj nezgoda na ovoj raskrsnici bili bi „ležeći policajci“ koji bi smanjili brzinu kretanja vozila na prilasku raskrsnici. Rešenje bi mogao da bude možda čak i semafor jer smo često svedoci zagušenja navedene raskrsnice iz pravca tržnog centra – kaže Miša Hromčik iz Auto-škole Euro Start.

Raskrsnica Bogdana Teodosina i Nove ulice (google maps)

Problem nastaje kada vozači koji dolaze od tržnog centra i koji imaju znak STOP, previde mogućnost da neko vozilo može nastaviti da se kreće pravo, umesto da skrene desno ka tržnom centru. Iako su poslednji u nizu vozila koja imaju prvenstvo prolaza na ovoj raskrsnici, izlaze na glavni put i tada dolazi do sudara. Takođe, vozači koji sreću ka tržnom centru, u većini slučajeva ne daju desni žmigavac i tako zbunjuju one koji čekaju svoj red. Zbog pretpostavki i previda, najčešće dolazi do nezgoda u slučaju ove raskrsnice.

Raskrsnica Bogdana Teodosina i Nove ulice (foto: 105.rs)

Tri pešačka prelaza su nešto, na šta se ovde mora dobro obratiti pažnja, pešaka ima dosta, dece u kolicima, na biciklima i rolerima.

Živim tu u Blagoja Parovića na Bagljašu i prolazim stalno ovu raskrsnicu. Stvarno se mnogi ponašaju kao da posle skretanja za tržni centar ne postoji ništa i da tamo niko ne ide. Mnogo puta sam naišao na staklo, delove plastike i druge ostatke „čukanja“ – priča Aleksandar (34).

Raskrsnica Bogdana Teodosina i Nove ulice (foto: 105.rs)

Da se vozači ponašaju tako, potvrđuje Marija (63) koja je često na biciklu.

Kod mnogih ne postoji opcija da ja nastavim pravo na ovoj raskrsnici. Nestrpljivi su da skrenu i onda mi presecaju put pred samu raskrsnicu. Znam da su ljudi ovako ginuli po gradu, pa sam oprezna, ali nije ni sve do mene – završava Marija.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...