20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaProjektiBezbednije na drumuOpasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Cara Dušana i Ljubljanske

Opasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Cara Dušana i Ljubljanske

Ulica Cara Dušana najduža je u ulica u Zrenjaninu i preseca je mnogo poprečnih. Logično je da sa na uključivanje vozila iz ovih ulica na glavni put mora sačekati, to signaliziraju i saobraćajni znaci. Preglednost na tim tačkama je uglavnom dobra. Izuzetak je mesto na kome se Ljubljanska ukršta sa ulicom Cara Dušana. Ispred zgrade koja se nalazi na uglu, pre nekog vremena, napravljen je parking.

ljubljanska 05
Raskrsnica Cara Dušana i Ljubljanske (foto: 105.rs)

Parking se nalazi neposredno pored puta u ulici Cara Dušana, a uključivanje iz Ljubljanske postalo je ravno lutriji jer se na parkingu skroz do puta nalaze vozila i nemoguće je videti kreće li se neko ulicom Cara Dušana iz pravca magistrale. Bili smo svedoci nekoliko nezgoda od kada je parking tu. Rešenje je jednostavno, izmestiti navedeni parking u Ljubljansku ulicu i zabraniti parkiranje na navedenom mestu. S obzirom na brzinu kretanja vozila ulicom Cara Dušana, samo je pitanje dana kada će se desiti nezgoda sa težim posledicama – objašnjava Miša Hromčik iz Auto-škole Euro Start.

ljubljanska 04 1
Raskrsnica Cara Dušana i Ljubljanske (foto: 105.rs)

Kada bi se vozilo iz Ljubljanske, pre uključivanja na put sa prvenstvom prolaza, zaustavilo na predviđenom mestu, za vozače bi bilo apsolutno nemoguće da vide bilo šta od parkiranih vozila. Ako bi došli do tačke gde je preglednost bolja, to bi značilo da su već na putu i na taj način bi doveli sebe i druge u opasnost.

ljubljanska maps
Raskrsnica Cara Dušana i Ljubljanske (foto: google maps)

Živim u Njegoševoj koja je jednosmerna. Zbog toga se Takovskom vozim do Ljubljanske i onda se, skretanjem levo, uključujem u Cara Dušana i tako nekoliko puta u toku dana. Definitivno preglednost nije najbolja, čak uhvatim sebe da pomislim kako imam sreće, kada je parking prazan – kaže Ivan (24).

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...