Naslovna stranicaProjektiBezbednije na drumuOpasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Narodne omladine, Stevice Jovanovića i Zmaj...

Opasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Narodne omladine, Stevice Jovanovića i Zmaj Jovine

U pitanju je prometna raskrsnica, praktično, u samom centru grada. Karakteriše je veliki broj vozila i pešaka takođe, ali i to što se na glavni put uključuju i dva sporedna. Oni koji žele da, iz ulice Stevice Jovanovića uđu u glavni tok saobraćaja, zaista su u problemu.

Raskrsnica Zmaj Jovine, Stevice Jovanovića i Narodne omladine (foto: 105.rs)

Preglednost je loša zbog žbunja, a intenzitet saobraćaja u ulicama Narodne omladine i Zmaj Jovinoj im ne dozvoljava da se lako uključe na glavni put i uglavnom se provodi nekoliko minuta u čekanju prilike za to. Naravno, pod uslovom da se ispoštuju sva pravila saobraćaja i da niko ne bude ugrožen – objašnjava Luka Srdić, saobraćajni inženjer i predavač u Auto-školi 023.

Kao eventualno rešenje problema vidim postavljanje semafora na raskrsnici – dodaje Srdić. Zbog čekanja prvenstva prolaza, često dolazi do stvaranja kolone vozila u Narodne omladine, kao i u Zmaj Jovinoj čak do mosta.

Raskrsnica Zmaj Jovine, Stevice Jovanovića i Narodne omladine (foto: 105.rs)

Osim problema sa kojim se susreću vozači, probleme imaju i pešaci. Upravo zbog frekventnosti raskrsnice i vozila koje hvataju svaku moguću priliku da se uključe na glavni put ili isključe sa njega, oprez pešaka mora biti na visokom nivou, posebno u večernjim satima.

Roditelji mi žive u Maloj Americi, često ih obilazim i snabdevam i skoro svakog dana sam na ovoj raskrsnici. Nekad stvarno kida živce, a može biti i opasna, zbog loših procena i žurbe vozača – kaže Marijana (46).

Raskrsnica Narodne omladine, Stevice Jovanovića i Zmaj Jovine (foto: google maps)

Mala Amerika je naselje koje dobija sve više stanovnika, samim tim i vozila. Ulice su uske, asfalt vrlo loš, a samo na dva mesta se iz ovog naselja može izaći automobilom. Jedno je upravo ova raskrsnica.

Čitavoj situaciji, još jednu otežavajuću okolnost dodaju obližnji lokali. Ispred njih, parking ili ne postoji ili postoji za jedno vozilo.

Dovoljno je da neko uključi sva četiri žmigavca, zadrži se nekoliko minuta i doprinese nepreglednosti i saobraćajnoj gužvi.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...