Bezbednije na drumu

Opasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Petrovgradskog odreda i Žarka Turinskog

Ove dve ulice se, u naselju Gradnulica, ukrštaju pod pravim uglom. U odnosu na ulicu Petrovgradskog odreda, ulica Žarka Turinskog ima status puta sa prvenstvom prolaza. Zbog toga se pred raskrsnicom, u ulici Petrovgradskog odreda, sa obe strane, nalazi obrnuti trougao. Dakle, nije potrebno zaustaviti se, već samo imati u vidu da niste u prednosti na ovoj raskrsnici.

zarka turinskog maps
Raskrsnica Petrovgradskog odreda i Žarka Turinskog (google maps)

Na sva četiri ugla nalaze se privatne kuće, sa posađenim zelenilom ispred. Upravo zbog zelenila je ova raskrsnica dospela na spisak rizičnih tačaka u gradu.

Preglednost je katastrofa, ništa se ne vidi od drveća koje se razgranalo skroz do puta. Fotografija sa Google Street Viewa je iz 2014. godine i voćke na njoj su još uvek mlade, ali na terenu je sada situacija mnogo drugačija. Sada, zimi, situacija je nešto bolja jer nema lišća, ali kada sve ozeleni ništa se ne vidi sa strane, sve dok ne izađete na glavni put – kaže Luka Srdić, predavač u Auto-školi 023.

zarka turinskog google
Raskrsnica Petrovgradskog odreda i Žarka Turinskog (foto: google street view, 2014)

Ja idem biciklom svuda, a tu je jako nezgodno. Ionako bicikliste neće baš svako da propusti, a ovde me još i ne vide. Sad, kako se smrkne rano, obavezno obučem onaj žuti prsluk – kaže Jovica (72) sa Gradnulice.

zarka turinskog 03
Raskrsnica Petrovgradskog odreda i Žarka Turinskog (foto: 105.rs)

Možda sama raskrsnica nije toliko prometna, ali je ulica Žarka Turinskog dugačka i tu vozači drže pravac, a verovatno i brzinu.

Možda bi umesto obrnutog trougla ipak trebalo postaviti znak STOP, kako bi se vozači potpuno zaustavili i bolje procenili situaciju. Takođe, predlog je i da nadležne službe, poseku deo zelenila koji zaklanja vidik, jer stvarno može biti opasno – dodaje Srdić iz Auto-škole 023.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button