Bezbednije na drumu

Opasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Radnoti Mikloša, Madač Imrea i Hunjadi Janoša

Reč je o prilično velikoj i prometnoj raskrsnici na samom ulazu u naselje Mužlja. Na ovom mestu ukrštaju se tri puta, raskrsnica je je široka, a i pored saobraćajnih znakova, vozači su zbunjeni, ulaze duboku u raskrsnicu i tako naprave gužvu, tako da na kraju prođe ko prvi stigne, a ne ko ima prednost.

muzlja maps
Raskrsnica Radnoti Mikloša, Madač Imrea i Hunjadi Janoša (google maps)

Pružanje puta sa prvenstvom prolaza je u krivini i to je u redu, ali zbog veličine raskrsnice ljudi se zbune. Poslednji put kada sam prošao ovuda, oznake na putu su se jedva videle. To je dosta konfuzno za one koji ne prolaze često ovom raskrsnicom, ne znaju kuda treba da idu – kaže Luka Srdić iz Auto-škole 023.

muzlja 02
Raskrsnica Radnoti Mikloša, Madač Imrea i Hunjadi Janoša (foto: 105.rs)

Pa tu svašta bude, puno automobila, puno kamiona prolazi ovuda, nekad se svi zamrse u čvor. Gledam ja to svakog dana – kaže Imre (59) iz Mužlje.

Uopšteno u naselju Mužlja, zbog nepostojanja biciklističkih staza, biciklisti su posebno ugroženi u saobraćaju. To važi i za ovu raskrsnicu.

Zamislite kad u svoj toj gužvi, gde se uglavnom ne zna ko gde ide, ja još treba da prođem biciklom. U Mužlji jako često stradaju biciklisti, ja onda lepo siđem, pa preguram bicikl pored puta i onda nastavim da vozim – kaže Tina (53) iz Mužlje.

muzlja 01
Raskrsnica Radnoti Mikloša, Madač Imrea i Hunjadi Janoša (foto: 105.rs)

U pitanju je velik prostor koji zauzima ova raskrsnica i nijedno drugo rešenje ne bi bilo dovoljno dobro, osim kružnog toga. Za kružni tok ima sasvim dovoljno mesta, pitanje je samo da li ima volje i sredstava za njegovu izgradnju – kaže Dalibor Lalić, instruktor vožnje u Auto-školi Plus.

muzlja 05
Raskrsnica Radnoti Mikloša, Madač Imrea i Hunjadi Janoša (foto: 105.rs)

Kružni tok, kao rešenje problema ove raskrsnice vidi i Luka Srdić iz Auto-škole 023.

Pravo rešenje je raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja, ima sasvim dovoljno prostora. Ako ne, onda barem hitno i redovno obnavljati oznake na putu, jer ovako je zaista zbunjujuće i opasno – dodaje Srdić.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button