Naslovna stranicaProjektiBezbednije na drumuOpasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Šećeranske i Pančevačke

Opasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Šećeranske i Pančevačke

Pančevačka ulica, proteže se kroz čitavu, nekada prilično opterećenu, industrijsku zonu. Još uvek je reč o vrlo prometnoj ulici koja vodi ka izlazu iz grada.

Za razliku od ove ulice, Šećeranska nije opterećena ulica, intenzitet saobraćaja je mnogo manji, a zbog toga vozači koji se kreću njom, često ne poštuju ograničenje brzine, jer u ulici nema nikoga.

Raskrsnica Šećeranske i Pančevačke (foto: 105.rs)

U ovom slučaju, problematičnu tačku ne predstavlja sama raskrsnica ove dve ulice, već jedna tačka pre ukrštanja puteva.

Kada se iz Šećeranske približavate Pančevačkoj, veliki problem mogu da budu pešaci i biciklisti koji treba da pređu put, a ne vide se od zida sa jedne i ograde sa druge strane – kaže Luka Srdić iz Auto-škole 023.

Pešački prelaz u Šećeranskoj (foto: google street view)

Na mestu gde pešački prelaz preseca Šećeransku ulicu postoji znak za prelaz, postoji i obrnuti trougao koji se odnosi na raskrsnicu koja nailazi.

Ipak, vozači retko ovde uspore, jer do same raskrsnice ima još prostora i imaju vremena da se zaustave. Pošto su na ovom mestu najugroženiji pešaci i biciklisti, rešenje bi trebalo da ide u tom pravcu.

Sasvim dovoljno bi bilo postaviti ležeće policajce u blizini pešačko-biciklističkog prelaza – dodaje Srdić.

Prelaz je daleko od raskrsnice, jednostavno ga neočekuješ tu. Postoji znak, osvetljen je, ali je sa pozicije vozača koji sedi, izuzetno nepregledno od zida, a i pažnja je usmerena na raskrsnicu na koju treba da naiđeš, kaže Bojan (36) komercijalista iz Ečke.

Raskrsnica Šećeranske i Pančevačke (foto: 105.rs)

Pešaci su svesni rizika na ovom prelazu, pa su uglavnom oni ti koji sačekaju da ih vozači primete. Šetam ovom stazom često i kad vidim da neko nailazi, ni ne pokušavam da pređem, nego sačekam da prođu ili da stanu – kaže Radmila (56) koja živi u blizini.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...