Naslovna stranicaProjektiBezbednije na drumuOpasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Sremske i Crnogorske

Opasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Sremske i Crnogorske

U pitanju je jedna od nepreglednih raskrsnica u gradu, na kojima je zapravo rešenje za bolju preglednost jednostavno i ne zahteva velika ulaganja. Ipak, ukoliko se problem ne reši, može biti vrlo opasna za vozače, bicikliste i pešake koji nakon što izađu iz autobusa, prelaze put.

Raskrsnica Sremske i Crnogorske (google maps)

Glavni problem se javlja kada se vozilo kreće Sremskom ulicom. Pre ukrštanja sa Crnogorskom se mora zaustaviti ispred znaka STOP. Međutim, od transformatora koji se nalazi sa desne strane, ne vidi se ništa.

Kada stignete na liniju preglednosti, tu se zapravo ne vidi ništa. Problem je transformator, a da biste videli da li neko dolazi sa desne strane, morate izaći skroz na glavni put – objašnjava Luka Srdić iz Auto-škole 023.

Raskrsnica Sremske i Crnogorske (foto: 105.rs)

Ovde se muke vozača iz Sremske ne završavaju, jer se, gledajući sa te tačke, i sa leve strane nalazi problem. Tik pred raskrsnicu, nalazi se autobusko stajalište.

Kada se na raskrsnici nađete, baš kada je autobus na stajalištu, sa desne strane ne vidite ništa od transformatora, a sa leve od autobusa – dodaje Srdić.

Raskrsnica Sremske i Crnogorske (foto: google street view)

Kad vozim mušteriju Crnogorskom, nemam problem, ali ovi iz Sremske ne vide ništa od tog transformatora i izađu skroz na put, pa nekad moram i u drugu traku da pređem, jer moju zauzmu. Treba ovo rešiti, ja znam za problem, ali ima onih koji ne znaju i može biti problema, posebno uveče – kaže Dejan (44) taksista iz Zrenjanina.

Raskrsnica Sremske i Crnogorske (foto: 105.rs)

Rešenje zaista može biti jednostavno. Treba postaviti saobraćajno ogledalo na raskrsnici kako bi vozači videli da li neko nailazi sa desne strane Crnogorskom ulicom. Takođe, autobusko stajalište treba izmestiti samo malo dalje od raskrsnice – predlaže Srdić.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...