Uradi sam - katalog
25 C
Zrenjanin
20.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaProjektiBezbednije na drumuOpasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Žabaljske i Zdravka Čelara

Opasne saobraćajne lokacije u Zrenjaninu: raskrsnica Žabaljske i Zdravka Čelara

Raskrsnica se nalazi u naselju Bagljaš, nije previše prometna, ali je dosta nepregledna. Vozila koja se kreću Žabaljskom imaju prvenstvo prolaza. Za vozila koja dolaze iz ulice Zdravka Čelara, znak STOP bi trebalo da je dovoljno obaveštenje, ali zbog nepreglednosti i nepažnje, često su se dešavali sudari.

zabaljska maps
Raskrsnica Zdravka Čelara i Žabaljske (google maps)

Ovde nikad nisam siguran šta će da se dogodi, iako ja vozim glavnim putem. Viđao sam da prošišaju ispred mene, ni ne trepnu na STOP. Zato, usporim maksimalno, kao da ja treba nekog da propustim – kaže Radovan (57), taksista iz Zrenjanina.

zabaljska 01
Raskrsnica Žabaljske i Zdravka Čelara (foto: 105.rs)

Pre nekog vremena, na raskrsnici se pored znaka STOP, pojavio i jedan šaljivi znak koji je ukazivao na to da ovde put prelaze losovi. Zapravo je, onaj koji je znak postavio, imao za cilj da skrene pažnju na problematičnu raskrsnicu.

zabaljska 05
Raskrsnica Žabaljske i Zdravka Čelara (foto: 105.rs)

Mislim da bi horizontalni usporivači saobraćaja nemerljivo povećali bezbednost na ovom mestu. Baš puno nezgoda se dogodilo, a ovo rešenje ne zahteva velika ulaganja – kaže Dalibor Lalić, instruktor saobraćaja u Auto-školi Plus.

zabaljska 02
Raskrsnica Žabaljske i Zdravka Čelara (foto: 105.rs)

Jedan ugao ove raskrsnice posebno je nepregledan. Oko kuće koja se nalazi na samom ćošku, postoji visoka ograda, a ispred kuće dosta zelenila, što vozačima iz Žabaljske ulice onemogućava da vide da li se ulicom Zdravka Čelara približava neko vozilo i kojom brzinom.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...