Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaOslušnite "Mikrokosmos Vojvodine"

Oslušnite “Mikrokosmos Vojvodine”

Prisutni će kroz narativni deo imati priliku da se upoznaju sa samim kompozitorima, njihovim stilovima i delima.

European Top 44 Airplay chart

Agota Vitkai – Kučera, sopran, i pijanistkinja Jelena Simonović – Kovačević će u nedelju, 14. novembra, od 20h u Velikoj sali Kulturnog centra održati koncert pod nazivom “Mikrokosmos Vojvodine”.

Cilj ovog događaja, ali i celokupnog projekta, jeste da se prikaže i približi publici stvaralaštvo kompozitora koji su stvarali na području Novog Sada i Vojvodine. Takođe, biće izvedena dela umetnika koji se smatraju nekim od najreprezentativnijih predstavnika pojedinih nacionalnih manjina.

Publika će u nedelju od 20h prisustvovati izvedbi solo pesama koje će biti izvedene na maternjim jezicima kompozitora koji su ih stvorili. Neka od imena čija će se dela ovoga puta naći na repertoaru su Isidor Bajić, Josif Marinković, Đule Vitkai, Erne Kiralj, Dora Pejačević, Krešimir Baranović, i mnoga druga.

Ono što je još zanimljivo u vezi sa ovim koncertom jeste što će imati i narativni deo kroz koji će se umetnice potruditi da upoznaju publiku sa samim kompozitorima, njihovim stilovima – s obzirom na to da je mnoge među njima skoro i nemoguće čuti u koncertnim dvoranama zemlje i regiona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.8 °
49 %
5.8kmh
93 %
Thu
17 °
Fri
16 °
Sat
13 °
Sun
18 °
Mon
14 °