Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaOsnovci iz Kleka igraju predstavu "Peti leptir" za NURDOR

Osnovci iz Kleka igraju predstavu “Peti leptir” za NURDOR

Dolazak je potvrdio Uroš Petrović, autor romana "Peti leptir".

European Top 44 Airplay chart

Učenici OŠ “Jovan Dučić” iz Kleka i članovi dramske sekcije, u četvrtak, 12. maja igraće predstavu “Peti leptir” u Kulturnom centru Zrenjanina u 12h.

Predstava ima humanitarni karakter. Ulaz će se naplaćivati 100 dinara, a sva prikupljena sredstva biće usmerena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Predstava “Peti leptir” urađena je po istoimenom romanu Uroša Petrovića, poznatog i omiljenog književnika za decu i mlade. Prema informacijama iz škole, Uroš Petrović je potvrdio dolazak na predstavu.

Glavna tema je život trinaestogodišnjeg dečaka Alekse, koji je odrastao u Domu za nezbrinutu decu. On odlučuje da pobegne iz doma i potraži sigurno mesto za sebe, a u toj potrazi susreće se sa misterioznim likovima.

Predstava koju su uradili klečanski osnovci, prilagođena je uzrastu učenika od 5. do 8. razreda.

Inače, dramska sekcija osnovne škole iz Kleka je vrlo aktivna i uspešna. Ovo je treća godina zaredom kako su pozvani da učestvuju na završnoj smotri Dramskog stvaralaštva dece Vojvodine “Majski susreti”. Predstava “Robinzonka” koju su prošle godine izveli, svrstana je u tri najbolje predstave festivala.

Ova sjajna deca žele da podignu humanitarnu svest kod odraslih i dece pa ako ste u mogućnosti, priključite im se u ostvarivanju ovog cilja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
12.8 °
48 %
3.1kmh
91 %
Thu
14 °
Fri
18 °
Sat
21 °
Sun
23 °
Mon
24 °