1.1 C
Zrenjanin
5.12.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiOtvoren konkurs za gradske stipendije za srednjoškolce i studente

Otvoren konkurs za gradske stipendije za srednjoškolce i studente

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Grad Zrenjanin je raspisao konkurs za dodelu studentskih i učeničkih stipendija. Rok za prijavu je 31. januar 2022. godine.

Pravo na stipendiju imaju učenici srednjih škola i studenti koji se školuju u okviru državnih ustanova, državljani su Srbije i prvi put su upisani u razred ili na godinu u tekućoj školskoj godini. Kada su studenti u pitanju važno je da se finanasiraju iz budžeta države, osim u izuzetnom slučaju ukoliko se prekinuo kontinuitet između drugog i trećeg stepena. U vezi sa ovim možete više pročitati u tekstu konkursa na zvaničnoj stranici grada.

Takođe, kao posebna grupa sa posebnim uslovima se navode učenici srednjih škola i studenti iz osetljivih društvenih grupa. Između ostalih u ovu grupu ulaze deca koja žive u stanju socijalne potrebe, deca bez roditeljskog staranja, pripadnici romske nacionalne manjine, lica sa invaliditetom i dr.

Između ostalih kriterijuma za dodelu ovih stipendija stoji da je učenik prvog razreda srednje škole nosilac diplome “Vuk Karadžić” ili da je u osnovnoj školi, od V do VIII razreda, imao uspeh između 4,80 i 5,00. Kada su studenti prve godine u pitanju gleda se uspeh iz srednje škole koji mora biti takođe između 4,80 i 5,00. Kada su u pitanju stariji studenti, u tom slučaju se gleda uspeh tokom prethodnih godina studija koji podrazumeva prosek ocena najmanje 9,00. Za učenike i studente iz osetljivih grupa važe nešto blaži kriterijumi.

Svi učenici kojima bude bila odobrena gradska stipendija dobijaće svakog meseca 5.400 dinara, a studenti 8.400 dinara tokom deset meseci.

Rok za podnošenje prijave uz kompletnu dokumentaciju je 31. januar.

Detaljnije informacije kao i kompletan spisak dokumentacije koja je potrebna za prijavu nalazi se na zvaničnoj stranici Grada Zrenjanina, u odeljku Oglasi i konkursi. Takođe, svi zainteresovani se mogu obratiti svakog radnog dana u Odeljenje društvenih delatnosti (kancelarija broj 10) ili na broj telefona 023 315 01 83.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
1.1 ° C
1.1 °
1.1 °
70 %
7kmh
100 %
Tue
6 °
Wed
6 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
5 °