Naslovna stranicaŽivotŽivotni prostorOvo su najbolje biljke koje možete posaditi u bašti

Ovo su najbolje biljke koje možete posaditi u bašti

European Top 44 Airplay chart

Ako ste jedva čekali da proleće ponovo oživi vašu baštu, niste sami! Uz malo truda možete posaditi ove biljke, a kasnije uživati u plodovima. Evo nekoliko biljaka koje su idealne za uzgajanje u proleće:

Paradajz

Paradajz je jedna od omiljenih biljaka za uzgajanje u proleće. On zahteva sunčano mesto i dobro drenirano zemljište. Proleće pruža optimalne uslove za klijanje i rast paradajza. Uz redovno zalivanje i prihranjivanje, možete očekivati bogate i sočne plodove.

Čili papričice

Čili papričice su još jedan fantastičan izbor za prolećno uzgajanje. One vole toplotu i sunčano okruženje. Seme čilija možete posejati u proleće direktno u baštu ili u saksije, zavisno od raspoloživog prostora. Budite pažljivi prilikom zalivanja, jer čili voli vlažno zemljište, ali ne i preterano natapanje.

Patlidžan

Patlidžan je biljka koja zahteva toplotu i sunčano okruženje, što ga čini idealnim za prolećno uzgajanje. Pre sadnje, zemljište možete obogatiti kompostom kako biste poboljšali plodnost. Redovno zalivanje i uklanjanje korova pomoći će vam da uzgojite zdrave plodove.

Krastavac

Krastavac je još jedna biljka koja se odlično uzgaja u proleće. On preferira toplije temperature i dobro drenirano zemljište. Možete ga uzgajati vertikalno kako biste uštedeli prostor. Redovno zalivanje i prihranjivanje važni su za razvoj krastavca.

Korijander

Korijander je začinska biljka koja se koristi u mnogim kuhinjama širom sveta. On se može uzgajati u proleće direktno u bašti ili u saksijama. Korijander voli sunčano mesto i dobro drenirano zemljište. Možete ga koristiti svežeg u salatama ili kao začin u jelima.

Nana

Nana je aromatična biljka koja se često koristi za pripremu osvežavajućih napitaka i čajeva. Ona voli sunčano ili polusenovito mesto i dobro drenirano zemljište. Kao i korijander, možete je uzgajati u saksijama ili direktno u bašti. Redovno zalivanje pomoći će vam da uzgojite bujnu nanu.

Ako uzgajate ove biljke na proleće, na leto ćete imati sveže, domaće povrće i začine. Budite pažljivi prema biljkama, pružite im odgovarajuće uslove i uživajte u plodovima svog rada.

Znate li kako da lale traju duže u vazi?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
16.7 ° C
16.7 °
15.1 °
55 %
9.3kmh
98 %
Tue
17 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °