Klik FM - Hitovi koje svi volimo - klikni i poslušaj!
8.2 C
Zrenjanin
1.12.2021.
Klik FM - Hitovi koje svi volimo - klikni i poslušaj!
NaslovnaZrenjaninZR Kultura"Pesnička štafeta" odoleva epidemijskim okolnostima

“Pesnička štafeta” odoleva epidemijskim okolnostima

Nikoleta Novak biće domaćin ovogodišnje Pesničke štafete.

“Pesnička štafeta” biće održana po 47. put od 17. do 28. maja, koju tradicionlano organizuje Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”. Domaćin ovogodišnje manifestacije biće književnica Nikoleta Novak, a njen zadatak, između ostalog, biće obilazak škola u Srednjem Banatu, ali i u opštinama Kikinda i Titel, uz pratnju bibliotekara.

Ovom prilikom će ponovo učenici moći da pokažu svoj talenat, a 1. juna ispred gradske biblioteke biće održana i dodela nagrada u okviru završne svečanosti.

Nikoleta Novak, veterinarka i autorka knjiga za decu, koja će voditi ovogodišnju Pesničku štafetu uvrstila se među 43 knjiženika čija su dela objavljena u okviru edicije “Književnost za decu i omladinu”. Njeno delo koje je objavljeno pod okriljem Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” nosi naziv “Zvali su me…”.


Podršku biblioteci u organizovanju 47. “Pesničke štafete” su i ove godine pružili Grad Zrenjanin, Ministarstvo kulture i informisanja RS, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Kompanija Telekom Srbija, Kompanija Gomeks i izdavačke kuće Kreativni centar, ProPolis Books i Pčelica. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...