Hrana i piće

Pileća čorba sa pirinčem

Zagrejte stomake i ojačajte imunitet uz ovaj recept.

Kada dođe hladno vreme svi tražimo način da se ugrejemo, a šta je bolje od porcije tople čorbe? Pileća čorba sa pirinčem se pravi veoma lako i brzo a odlična je protiv prehlada.

Za pripremu ove čorbe biće vam potrebno:

  • pola glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 4 srednje šargarepe
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • pileće meso po želji
  • šolja belog pirinča
  • 7 šolja vode
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • sok od 2 limuna
  • so
  • biber
  • peršun

Priprema:

Crni luk iseckajte na kockice, beli luk izgnječite i propržite na maslinom ulju zajedno sa šargarepom, na srednjoj vatri. Posolite ovo povrće kako bi „pustilo vlagu“. Pileće meso dobro začinite, možete staviti so, biber, papriku, kim, ili koji god začin volite. Kada birate meso za čorbu najbolje je da izaberete batkove i karabatkove koje ćete pre pripreme jela otkostiti. Ovo meso je sočnije i masnije pa će samim tim i čorba biti ukusnija. Takođe možete staviti i belo meso ili grudnu kost koja se često dodaje u domaće supe i čorbe.

Meso ubacite u šerpu sa povrćem i par minuta ga na laganoj vatri dinstajte. Ovo će čorbi dati fin šmek. Zatim dodajte šolju pirinča i prelijte vodom. Kada voda provri smanjite vatru i kuvajte čorbu dok šargarepa i pirinač ne omekšaju. Potom izvadite meso, iscepkajte ga ili iseckajte na kockice i vratite u šerpu. Dodajte limunov sok i peršun i vaša pileća čorba sa pirinčem je gotova.

Da li znate kako još možete da iskoristite limun?

Povezani članci

Back to top button