22.7 C
Zrenjanin
4.07.2022.
NaslovnaInfo„Pismo Božić Bati“ deca mogu slati od sutra

„Pismo Božić Bati“ deca mogu slati od sutra

Konkurs traje do 7. januara 2022. godine.

Nagradni literarni i likovni konkurs Pošte Srbije počinje 1. decembra. Namenjen je deci do 12 godina iz cele Srbije.

Tema ovogodišnjeg konkursa je „Moj najlepši Božić“ i to je ujedno prilika za sve mališane do 12 godina, da puste mašti na volju i da se prepuste kreativnom procesu- mogu da pišu, ilustruju, izmaštaju i zabeleže najdivniji i najmagičniji Božić. Nije bitno da li su ga već doživeli u prošlosti, pa prepričavaju, ili žele da zamisle kako bi izgledao taj idealni dan Božića, možda odu daleko u budućnost i opišu maštovit, futuristički Božić.

Pošta Srbije logo

Na konkursu učestvuju likovni i literarni radovi. Ograničenje u tehnici ili broju poslatih radova nema, uz to ušešće mladih autora može biti samostalno ili kolektivno, odnosno preko predškolskih i školskih ustanova koje pohađaju. Radove će ocenjivati Komisija, koji čine poznati umetnici i pisci za decu.

Pošta Srbije spremila je nagrade za pet najboljih autora u obe konkurencije. Kao kolektivne nagrade, dodeljuju se pet televizora, dok će u samostalnoj konkurenciji nagrade biti električni trotinet, dva tableta i dva mobilna telefona.

foto: monicore from pixabay

Radove možete poslati na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6. Potrebno je naznačiti da je za Nagradni konkurs „Pismo Božić Bati“. Na poleđini, navedite podatke o autoru kao što su ime, datum rođenja, grad/mesto i kontakt telefon roditelja/ staratelja i kontakt telefon. Kad su u pitanju kolektivni radovi, na poleđini se navodi naziv, adresa i kontakt telefon ustanove ili vaspitača/učitelja, odeljenje ili vaspitna grupa.

Uz sve radove treba priložiti izjave o saglasnosti korišćenja i obradu navedenih podataka o autorima, od strane Pošte Srbije, za potrebe konkusa. Izjave mogu biti i rukom pisane.

Konkurs traje do 7. januara 2022. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni 14. januara naredne godine, a ujedno će naknadno biti organizovana svečana svečana dodela nagrada pobednicima konkursa.

Uslovi konkursa i obrasci izjava o saglasnosti, dostupni su na ovom sajtu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...