15.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaPočele prijave za turističke vaučere

Počele prijave za turističke vaučere

European Top 44 Airplay chart

Prijave za turističke vaučere za subvencionisani odmor počinju od danas, 15. januara na šalterima Pošte širom Srbije.

Vaučere mogu koristiti penzioneri, nezaposleni, korisnici dodatka za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja nemaju pravo na penziju, kao i zaposleni čija primanja ne prelaze limit od maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra ove godine.

Kako se prijaviti za vaučere?

Zahtev za vaučere, čiji obrasci su dostupni na internet stranicama Pošte Srbije i Ministarstva turizma i omladine, podnosi se uz prilaganje lične karte ili pasoša, potvrde o rezervaciji, kao i odgovarajućih dokaza o ispunjenju uslova. Penzioneri treba da prilože original penzijskog čeka ili rešenje o pravu na penziju. Zaposleni sa primanjima do 80.000 dinara mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i primanjima iz prethodnog meseca. Studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Osobe starije od 65 godina, koje nemaju penziju, moraju dostaviti potpisanu izjavu da nemaju pravo na penziju, koristeći za to obrazac. Ostali podnosioci zahteva nisu obavezni priložiti dodatne dokaze.

Pošta Srbije ne samo da registruje podnesene zahteve već i distribuira vaučere u obliku vrednosnih pisama na adrese korisnika. Dodatne informacije o statusu zahteva i uslovima korišćenja mogu se dobiti pozivom na kontakt centar Pošte na broj 0700/100-300.

Vaučer se može iskoristiti za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta ili studiranja korisnika. Minimalan boravak je pet noćenja.

Za sistem vaučera do sada se prijavilo više od 4.400 ugostiteljskih objekata i hotela.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
15.6 ° C
17.3 °
15.6 °
77 %
1.2kmh
35 %
Uto
25 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
25 °
Sub
19 °