17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaPočelo je prvo ovogodišnje očitavanje vodomera

Počelo je prvo ovogodišnje očitavanje vodomera

European Top 44 Airplay chart

Ovogodišnje redovno očitavanje vodomera za korisnike individualnih stambenih objekata u Zrenjaninu i sedam pridruženih naselja započelo je 11. marta. Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ su na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 sati.

Prema odluci Skupštine Grada Zrenjanina, vodomeri za fizička lica u individualnim stambenim objektima očitavaju se dva puta godišnje. Očitavaju se na svakih šest meseci, dok se za pravna lica i korisnike kolektivnih stambenih objekata očitavanje vrši svakog meseca.

Nakon pauze u očitavanju vodomera zbog zime, očitavanje za ovu godinu počelo je 1. marta. Trajaće do 25. marta, kada će biti prekinuto zbog distribucije računa za martovske usluge. Nakon 10. aprila nastaviće se s redovnim očitavanjem do 25. aprila. Ova dinamika će se zadržati do završetka procesa u Zrenjaninu i pridruženim naseljima.

Korisnici će biti obavešteni o datumima očitavanja vodomera u preostalim naseljima.

Na računima za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, korisnici koji su imali očitavanje vodomera od 11. do 25. marta biće zaduženi na osnovu stvarno očitanog stanja, dok će ostali biti zaduženi na osnovu prosečne potrošnje. Način zaduživanja biće naveden na računima.

Radnici će biti na terenu svakog radnog dana od 8h do 14h. Korisnici su dužni da omoguće pristup vodomerima i njihovo očitavanje. To uključuje čišćenje oko poklopaca šahtova i unutar samih šahtova radi lakšeg očitavanja.

ocitavanje vodomera vodovod zrenjanin vik zr 1

Vodomeri se mogu očitati i na sledeće načine

U slučaju odsustva korisnika prilikom očitavanja, ili ako očitavanje nije moguće iz bilo kojeg razloga, biće ostavljeno pismeno obaveštenje s kontakt brojevima.

Korisnici koji nisu kod kuće mogu da istaknu obaveštenje o stanju vodomera na vidljivom mestu, kako bi čitači mogli da zabeleže informacije.

Korisnici imaju mogućnost da svakog meseca, od 20. do 25. prijave stanje svojih vodomerа putem jednog od tri ponuđena načina:

  1. Pozivom: radnim danima od 7:30 do 13:30 časova na jedan od sledećih brojeva telefona: 535-773 ili 530-344.
  2. Slanjem SMS poruke: Na broj 064/811 60 99 (dostupno 24 sata).
  3. Putem elektronske pošte: Na adresu sluzbocitavanja@vikzr.rs (dostupno 24 sata).
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °