Vesti Zrenjanin

Početak izgradnje autoputa BG-ZR-NS najavljen za februar naredne godine

Od 105 km autoputa, 36, 5 km nalaziće se na području grada Zrenjanina.

Zrenjanin su posetili ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, kao i predstavnici JP „Putevi Srbije“.

Tom prilikom, on je rekao da je datum početka izgradnje autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad 20. februar naredne godine. Istovremeno, nezahvalno je određivati tačan datum izlaska mašina na teren, ali su oni ipak ambiciozni da će se to već desiti tog dana.

Autoput je predviđen da bude dugačak 105 km, o 36,5 km će prolaziti kroz teritoriju grada Zrenjanina. Na početku i završetku trase predviđene su čeone naplatne rampe, a duž trase i četiri odmorišta sa pratećim sadržajima, dva parkinga i tri baze za održavanje puta. Predviđeno je i šest ukrštanja sa državnim putevima, koja će se rešiti izgradnjom nadvožnjaka.

Pristupne saobraćajnice do petlji u samom gradu biće „Zrenjanin-Ečka“ i „Zrenjanin-Zapad“, kako bi se saobraćaj iz grada izveo na autoput na najefikasniji način.

Najznačaniji deo trase autoputa nalazi se upravo na teritoriji našeg grada. Gradiće se i tri velika mosta na teritoriji grada, preko Tamiša, Begeja i Tise.

Ministar je istakao da je ovo jedan od najznačanijih projekata, na kom se intenzivno radilo u prethodnom periodu.

Za sad nije istaknuto koji datum je predviđen za završtak radova.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button