Vesti Zrenjanin

Počinje Sajam turizma u Beogradu

Grad Zrenjanin će predstaviti svoju turističku ponudu u hali 4.

Međunarodni Sajam turizma u Beogradu počinje sutra, 23. i trajaće do 26. februara.

Ove godine, pod sloganom „Kad je odmor, nije teško“, okupiće oko 350 izlagača iz 33 zemlje sveta. Osam afričkih zemalja prvi put će svoju turističku ponudu predstaviti u Beogradu. To su Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

Ovogodišnji partner Sajma je Kina koja je za posetioce pripremila sveobuhvatnu prezentaciju, od gastronomije do turističkih potencijala. Kineski štand će biti podeljen na štand Ninboa i Pekinga i predstavljaće kinesku kulturu kroz predmete nematerijalnog kulturnog nasleđa, kao što su pekinške tradicionalno pravljene lutke od svile, skulpture „zeca sa meseca“ i skulpture i predmeti od porcelana i duborezi, ali i savremeni kulturni i kreativni proizvodi.

Istovremeno sa Sajmom turizma, odražava se i HoReCa, Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme.

Radno vreme Sajma biće od 10 do 19 časova, osim u nedelju, kada će se sajamske kapije zatvoriti u 18 časova. Pojedinačna ulaznica košta 450, grupna 300 dinara, a sat vremena parkinga za automobile košta 200 dinara po započetom satu.

Sajam turizma odvijaće se u halama 1, 1A i 4, a ponudu Turističke organizacije Grada Zrenjanina, posetioci će imati priliku da vide na štandu u hali 4.

Povezani članci

Back to top button