20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaPogledajte ovonedeljni program Kulturnog centra

Pogledajte ovonedeljni program Kulturnog centra

European Top 44 Airplay chart

Program Kulturnog centra i ove nedelje obećava dobru zabavu. Evo šta vas očekuje u periodu od 6. do 11. februara.

U utorak, 6. februara možete gledati crnu i romantičnu komediju, ali i melodramu „Dečje povrede“. U glavnim ulogama će se naći Vuk Kostić i Sloboda Mićalović. Početak je u 20h.

U sredu, 7. decembra održaće se Vojvođanski Brass festival, 18. po redu. Više o tome pročitajte ovde.

U okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina, udruženje „Krokodil“ organizuje tribinu pod nazivom „Zašto kažeš ljubav“ koja će istražiti kako mladi doživljavaju nasilje u društvu, identifikujući izvore i prepreke te istražujući ulogu umetnosti i aktivizma u prevazilaženju problema. Učesnici tribine su Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra, Roberto Grujačić, dečji psihijatar na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu, Tatjana Tabački,osnivačica udruženja “Skaska”, Smiljana Tucakov, dramska pedagoškinja, osnivačica CEKOM-a i Tamara Marković iz udruženja “Krokodil” moderatorka razgovora. Tribina počinje u 18h.

U četvrtak se otvara izložba stripa pod nazivom „Tup, Tup, Tupko“ Nedeljka Dragića, hrvatskog autora. Izložba će predstaviti radove koji su nastali od 1969. godine kada je autor stvorio lik Tupka, pa sve do 2018/19. kada je oživeo lik u priči „Tupko u 21. veku“. Organizatori izložbe su akademski slikar i autor stripova Branko Đukić iz Zrenjanina i novinar i publicista Veljko Krulčić iz Zagreba, u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina. Na izložbi će biti izloženo 28 crtanih radova. Izložbu ćete moći da vidite u 19h, a biće otvorena sve do 20. februara.

U subotu, 10. februara održaće se dečje onlajn radionice sa početkom u 10h. Ove nedelje je u pitanju radionica sa Gradskom bibliotekom, naziv je “Čitanjac sa bibliotekarima“. Radionica se održava na Fejsbuk stranici Kulturnog centra.

Za nedelju, 11. februar najavljeno je emitovanje dva filma. U 11h „Ružica i kamena trolica“, dečiji film a u 20h film „Nostalgija“. Film prati Feličea koji se vraća u Napulj nakon dugog boravka u Egiptu. Nostalgija i gubitak se mešaju dok se Feliče gubi među poznatim ulicama i sećanjima na prošlost.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °