Naslovna stranicaVestiPojačana kontrola saobraćaja do 25. februara

Pojačana kontrola saobraćaja do 25. februara

European Top 44 Airplay chart

Pojačana kontrola saobraćaja biće sprovedena od 19. do 25. februara. Reč je o međunarodnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Akcija će se istovremeno sprovoditi u 30 država koje su i članice organizacije Roadpol – Mreža saobraćajnih policija Evrope.

Saobraćajna policija kotrolisaće radno vreme posade vozila i tahografe, učesnike u saobraćaju koji prevoze opasne materije, tehničku ispravnost uređaja i opreme.

Takođe, vozači će biti alkotestirani, a svako ko učini bilo kakav prekršaj biće sankcionisan.

U toku 2023. godine sprovedene su dve Međunarodne akcije u kojima je na području Policijske uprave u Zrenjaninu kontrolisano 60 autobusa i 487 teretnih vozila.

U ovim akcijama otkriveno je ukupno 421 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade i tahografima, a najčeći prekršaji bili su prekoračenje vremena upravljanja vozilom i nekorišćenje odmora vozača – 169 prekršaja, prekršaji u vezi sa dokumentacijom posade – 82.

Apelujemo na sve vozače, a posebno na vozače autobusa i teretnih vozila, da poštuju saobraćajne propise i ne ugrožavaju svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
57 %
10.2kmh
100 %
Tue
16 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °