17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaPolicijska uprava u Zrenjaninu dostavila je rezultate rada za februar

Policijska uprava u Zrenjaninu dostavila je rezultate rada za februar

Kada je reč o kriminalitetu, evidentiran je isti broj krivičnih dela kao i u istom mesecu prethodne godine. Evidentirano je 167 krivičnih dela.

European Top 44 Airplay chart

U februaru ove godine, Policijska uprava u Zrenjaninu zabeležila je stabilno i povoljno stanje bezbednosti na svom području delovanja. Razmatranje različitih aspekata bezbednosti otkriva da su nivoi kriminala, bezbednosti saobraćaja i drugih faktora ostali prilično konzistentni u odnosu na prethodnu godinu.

Kada je reč o kriminalitetu, evidentiran je isti broj krivičnih dela kao i u istom mesecu prethodne godine. Evidentirano je 167 krivičnih dela. Ipak, primećeno je manje narušavanje javnog reda i mira, što ukazuje na pozitivan trend. Najčešći oblici kriminala su bili krađe (51) i teške krađe (6), mada je značajno manje bilo slučajeva težih krivičnih dela poput ubistava ili teških nasilnih incidenata.

U pogledu krivičnog dela nasilja u porodici, tokom februara zabeleženo je 20 slučajeva, što predstavlja smanjenje od 10% u odnosu na isti mesec prethodne godine, kao i pad od oko 20% u odnosu na desetogodišnji prosek. Bitno je napomenuti da u ovom periodu nije zabeležen nijedan slučaj ozbiljnijeg oblika ovog krivičnog dela koji bi rezultirao težim posledicama.

Beleži se povećanje broja saobraćajnih nesreća, ali uz manji broj povreda u odnosu na prethodnu godinu. Posebno ohrabrujuće je to što nije bilo saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, što ukazuje na efikasne mere bezbednosti u saobraćaju.

U sferi suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, policija je uspela da realizuje nekoliko hapšenja i zaplena droge, naročito marihuane i amfetamina. Kada govorimo o ciframa, realizovano je 27 zaplena opojnih droga.

Otkriveno je ukupno 6 krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminaliteta, kao i 2 krivična dela iz domena nedozvoljene trgovine akciznim proizvodima. Takođe, evidentirano je 35 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što predstavlja smanjenje od 10% u poređenju sa istim periodom 2023. godine.

Pripadnici Odjeljenja policije su aktivno delovali u 68 škola na teritoriji na kojoj se nalazi ukupno 75 objekata gde se održava nastava.

Posebna pažnja posvećena je i bezbednosti u školama, gde su policajci i drugo osoblje održavali predavanja i aktivnosti kako bi unapredili bezbednosno okruženje za učenike i nastavno osoblje.

U oblasti bezbednosti saobraćaja, zabeležen je porast broja saobraćajnih nesreća za 15%, ukupno 24 nesreće su evidentirane. Međutim, od tog broja, 10 saobraćajnih nesreća rezultiralo je povređenim osobama, što je manje za 25% u poređenju sa februarom 2023. godine. Važno je napomenuti da tokom februara 2024. godine nije bilo saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom na putevima koji su pod nadležnošću Policijske uprave u Zrenjaninu.

U oblasti bezbednosti koja se odnosi na suzbijanje iregularnih migracija i kretanja stranaca, nije bilo značajnih bezbednosnih problema na teritoriji Policijske uprave u Zrenjaninu. Stanje u ovoj oblasti se smatra vrlo stabilnim, iako je prisutan veliki broj stranaca usled velikih infrastrukturnih projekata u regionu.

Ukupno, stanje bezbednosti na teritoriji Policijske uprave u Zrenjaninu tokom februara 2024. godine, kao i u prethodnom periodu, pokazuje tendenciju smanjenja rizika u svim ključnim oblastima bezbednosti. Kroz redovne i planske mere, te aktivnosti koje sprovode policijski službenici Policijske uprave u Zrenjaninu, doprinosi se stvaranju osećaja lične i imovinske sigurnosti građana na tom području, te podizanju kvaliteta njihovog života.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °