Ponekad sneg pada u aprilu (Prince)

6. aprila 2021. na Balkansko područje, nakon pravog prolećnog vremena, došao je hladni talas sa Arktika i napravio velike probleme u regionu, a da li je neka aprilska mećava 1985. Prinsa i njegove pomoćnice Vendi i Lisu inspirisala da sednu i napišu ovu numeru nije poznato. Ono što je poznato je da se u ovoj akustičnoj baladi Prins, kao narator, priseća života Kristofera Trejsija čiji je lik tumačio u svom prvom filmu “Under the Cherry Moon“, na kraju pesme izjavivši da želi da se ponovo sretne sa njime u raju. Film je bio muzička komedija-drama, loše je prošao na blagajnama i ostao zaboravljen, ali Umetnik Poznat Kao Prins će je često izvoditi na svojim nastupima, najviše pred sam kraj.

Ono što je neobično oko cele priče je da su Prins, Vendi i Lisa ovo zajedno snimili 21. aprila 1985. i da će 31. godinu kasnije, tačno na isti datum 2016. godine Prins preminuti od slučajnog predoziranja opioidom fentanilom, a “Sometimes it snows in April” vratiće se na top liste širom sveta.

https://www.juliay.com/projects/sometimes-it-snows-in-april/

Još zanimljivih priča o velikim i malim zvezdama muzike i njihovim delima i životima možete slušati svakog radnog dana u terminu od 15-19h u emisiji “Vremeplov” sa Alaksandrom Krstićem.