22.1 C
Zrenjanin
7.07.2022.
NaslovnaInfoVestiPonovo dodela bespovratnih sredstava za kupovinu kuće na selu

Ponovo dodela bespovratnih sredstava za kupovinu kuće na selu

Raspisan je konkurs od strane Ministarstva za brigu o selu kojim se dodeljuju bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo na podnošenje prijave imaju bračni i vanbračni partneri, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici. Rok za prijavu je 1. novembar.

Maksimalan iznos koji može biti dodeljen ovom prilikom iznosi 1.200.000,00 dinara, koliko može biti i najviša cena kuće na selu. Za određivanje tržišne vrednosti kuće zaduženi su jedinica lokalne samouprave i nadležni poreski organi i organi za geodetske poslove.

Neki od uslova koje kandidati trebaju da ispunjavaju su sledeći: da su punoletni, ali da nemaju preko 45 godina, da nemaju nikakvu nekretninu na svom imenu, a kada su mladi poljoprivrednici u pitanju jedan od uslova je da nisu u braku.

Više u vezi sa samim konkursom, i svu potrebnu dokumentaciju pronaći ćete na sajtu Ministarstva za brigu o selu.

Nakon što budu odobrena bespovratna sredstva za kupovinu kuće na selu bračni ili vanbračni par, samohrani roditelj ili mladi poljoprivrednik su u obavezi da u oroku od 20 dana nakon zaključivanja ugovorao kupovini, uđu u posed i izmene svoje mesto boravka.

Jedinica lokalne samouprave je dužna da kontroliše da li se sve navedeno u ugovoru poštuje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...