Naslovna stranicaVestiVestiPonovo dodela bespovratnih sredstava za kupovinu kuće na selu

Ponovo dodela bespovratnih sredstava za kupovinu kuće na selu

European Top 44 Airplay chart

Raspisan je konkurs od strane Ministarstva za brigu o selu kojim se dodeljuju bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo na podnošenje prijave imaju bračni i vanbračni partneri, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici. Rok za prijavu je 1. novembar.

Maksimalan iznos koji može biti dodeljen ovom prilikom iznosi 1.200.000,00 dinara, koliko može biti i najviša cena kuće na selu. Za određivanje tržišne vrednosti kuće zaduženi su jedinica lokalne samouprave i nadležni poreski organi i organi za geodetske poslove.

Neki od uslova koje kandidati trebaju da ispunjavaju su sledeći: da su punoletni, ali da nemaju preko 45 godina, da nemaju nikakvu nekretninu na svom imenu, a kada su mladi poljoprivrednici u pitanju jedan od uslova je da nisu u braku.

Više u vezi sa samim konkursom, i svu potrebnu dokumentaciju pronaći ćete na sajtu Ministarstva za brigu o selu.

Nakon što budu odobrena bespovratna sredstva za kupovinu kuće na selu bračni ili vanbračni par, samohrani roditelj ili mladi poljoprivrednik su u obavezi da u oroku od 20 dana nakon zaključivanja ugovorao kupovini, uđu u posed i izmene svoje mesto boravka.

Jedinica lokalne samouprave je dužna da kontroliše da li se sve navedeno u ugovoru poštuje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
57 %
10.2kmh
100 %
Tue
16 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °