Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaPonovo radi Velika scena pozorišta "Toša Jovanović"

Ponovo radi Velika scena pozorišta “Toša Jovanović”

Od jeseni najavljuju nove predstave na Dramskoj sceni.

European Top 44 Airplay chart

Velika scena zrenjaninskog pozorišta dobila je upotrebnu dozvolu, nakon što su završeni radovi na popravci dela krova koji se početkom maja obrušio.

Plan je da se u narednom periodu obavi potpuna rekonstrukcija velike sale, a da se u što skorije vreme obezbede sredstva za prvu fazu. Zgrada pozorišta je već 50 godina pod zaštitom države sa najstarijom pozorišnom salom u zemlji. Zbog toga bi trebalo da se uradi sve što je moguće da se ovakvi problemi ne bi više događali.

Aktuelna pozorišna sezona biće završena krajem juna. Pre toga, zrenjaninska najmlađa publika imaće priliku da pogleda novu predstavu “Uspavana lepotica”, koja će se igrati 27. i 28. juna.

Na početku naredne sezone, na jesen, publiku očekuju nove predstave i na dramskoj sceni. Premijera predstave “Silvija” zakazana je za 15. oktobar, a mesec dana kasnije i premijera predstave “Uhodani đavo”, koja je urađena u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem.

Na lutkarskoj sceni, polovinom novembra, premijerno će se igrati predstava “Pradevojčica” Desanke Maksimović.

U pozorištu imaju velike planove kada je u pitanju i angažovanje mladih glumaca, a već se radi i na pripremi Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine koji će ponovo biti održan u Zrenjaninu, naredne godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
14.3 ° C
14.3 °
14.3 °
44 %
3kmh
92 %
Thu
14 °
Fri
18 °
Sat
21 °
Sun
24 °
Mon
23 °