Putovanja

Poskupljenje karata za prevoz vozom stiže 1. septembra

Poskupljenje karata za prevoz vozom stiže od 1. septembra: od Novog Sada do Beograda cena karte će biti 445 dinara, a ima još novina.

Privredno društvo za železnički prevoz putnika navodi da je prema važećem cenovniku poslovalo poslednje tri godine, ali da su se tržišni uslovi značajno promenili, pre svega zbog rasta cena energenata i rezervnih delova. Zbog toga je doneta odluka o korekciji cena koja stupa na snagu 1. septembra.

„Pored toga, novina je i veći popust od 10 odsto na onlajn kupovinu karata putem mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs, s ciljem da motivišemo putnike da karte kupuju unapred i onlajn“, navodi Srbijavoz u saopštenju.

poskupljenje karata voz mobilni

Za putnike to znači da će, na primer, karta drugog razreda za Regio voz između Beograda i Novog Sada, kupljena preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 373 dinara, koštati 445 dinara. Takođe, karta drugog razreda za Regio voz između Beograda i Užica, kupljena na isti način, će umesto dosadašnjih 730 dinara, od septembra koštati 864 dinara.

Znatno povećanje broja putnika često dovodi do toga da putnici ulaze u voz bez unapred kupljene karte, koju kupuju kod konduktera, što otežava upravljanje kapacitetima, stvara gužve i negativno utiče na komfor putnika.

Zato Srbijavoz apeluje na putnike da svoje karte unapred kupuju onlajn ili na kartomatima i blagajnama uz dodatak da će do septembra će biti postavljeni novi kartomati na više od 20 stanica u Srbiji.

Nakon toga, putnicima koji uđu u voz bez karte, uz redovnu cenu karte biće dodatno naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu u iznosu od 500 dinara. Ova naknada se neće primenjivati na putnike koji putovanje započinju na stanicama koje nemaju putničke blagajne i/ili kartomate.

„Očekujemo da će efekti poskupljenje karata i izmena doprineti kontinuiranom podizanju kvaliteta naših usluga i poboljšanju korisničkog iskustva putnika. Naglašavamo da, i nakon ovih korekcija cena, železnički prevoz ostaje značajno povoljniji u odnosu na drumski prevoz“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još i subvencije za kupovinu električnih vozila!

Povezani članci

Back to top button