Hrana i piće

Posni recept za punjene paprike

Ukoliko tražite ukusan, zdrav i posni recept koji će zadovoljiti svačije ukuse, punjene paprike su odličan izbor. Ovaj tradicionalni obrok je lagan za pripremu, bogat hranljivim sastojcima i idealan za sve koji se pridržavaju posne ishrane ili jednostavno žele da uživaju u jednom ukusnom obroku bez mesa. U nastavku vam predstavljamo recept za punjene paprike koji će vas oduševiti jednostavnom pripremom i fantastičnim ukusom.

Sastojci za punjene paprike:

  • 2 veće paprike babure za punjenje,
  • 1 paprika za seckanje,
  • praziluk,
  • 2 šargarepe,
  • 1 veći paradajz,
  • povrće koje se nađe u frižideru,
  • ulje,
  • začini po želji,
  • listovi svežeg bosiljka,
  • šaka pirinča

Priprema:

Za pravljenje punjenih posnih paprika, prvo pripremite povrće po želji – možete ga iseći na male komade ili kolutove ili pak koristiti već iseckan miks povrća. Zagrejte malo ulja u tiganju ili šerpi, pa dodajte pripremljeno povrće i začinite ga kako volite. Dinstajte povrće nekoliko minuta, a zatim dodajte vodu i ostavite da se krčka na jakoj vatri.

Ako želite da dodate pirinač, dodajte više vode i skuvajte pirinač do polovine kuvanja pre nego što ga umešate u povrće.

Kada ste završili sa dinstanjem povrća, operite paprike za punjenje, prepolovite ih i očistite od semenki i drški. Napunite polovine paprike dinstanim povrćem, ali bez viška tečnosti. Dodajte malo ulja u vatrostalnu posudu, poređajte punjene paprike i zapecite ih u rerni. Paprike pecite u rerni na oko 180 stepeni sve dok ne dobiju zlatnu koricu.

Na ovaj način dobićete ukusne posne punjene paprike sa sočnim punjenjem, koje će vas oduševiti. Uživajte u ovom jednostavnom, ali ukusnom obroku!

Da li ste isprobali recept za posnu salata sa makaronama?

Povezani članci

Back to top button