16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranica"Pošta Srbije" upozorava na još jednu SMS prevaru

„Pošta Srbije“ upozorava na još jednu SMS prevaru

European Top 44 Airplay chart

Na brojeve velikog broja korisnika, poslednjih dana stižu SMS ili Viber poruke, koje navodno šalje „Pošta Srbije“, a u vezi sa preuzimanjem paketa.

U poruci se korisnik obaveštava da je dostava paketa obustavljena, zbog nedostatka broja ulice ili tačne adrese u paketu. Da bi se taj podatak dopunio, traži se od korisnika da prati određeni link i izvrši izmenu.

Iz „Pošte“ kažu da su se ovakve prevare već dešavale i apeluju na građane da budu oprezni. Najpre, treba obratiti pažnju na broj sa kog stižu ovakve poruke. Uvek je reč o nekom nepoznatom broju iz inostranstva. Takođe kažu da „Pošta Srbije“ nikada na ovaj način nije zahtevala podatke od pošiljalaca ili primalaca pošiljki. Jedina poruka koju vam mogu poslati je obaveštenje o vremenu dostave paketa i iznosu koji je potrebno platiti kuriru.

1704460717344

Pokušaji prevare, sa logom i imenom „Pošte Srbije“ vrlo su česte. Ponavljaju se već godinama, putem SMS i Viber poruka, ali i putem mejla.

Osim što je savet da budete oprezni, savet je i da SMS poruke koje stignu, obrišete ili blokirate i da nipošto ne unosite podatke sa kartice i sigurnosne kodove na link koji je u poruci.

Više o tome kako da se zaštitite i kome da prijavite prevaru možete čitati ovde.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °