20.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaPredavanje arhitekte Aleksandra Stanojlovića

Predavanje arhitekte Aleksandra Stanojlovića

European Top 44 Airplay chart

Arhitekta Aleksandar Stanojlović će održati predavanje pod nazivom „Ovenčani grad – Putovanje kroz gradove: Rim, Beč, Temišvar, Beograd, Zrenjanin“. Predavanje će se održati u sredu, 20. marta u 19h, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Organizatori ovog događaja su Društvo arhitekata Zrenjanina u saradnji sa zrenjaninskim muzejom.

Aleksandar Stanojlović, poznat po svom radu u „Studiju Žiža“ iz Pančeva, će kroz bogatu grafičku i kartografsku produkciju, kao i kroz svoje istraživačke radove, predstaviti publici kulturne veze i posebnosti gradova poput Rima, Beča, Temišvara, Beograda i Zrenjanina. Fokus će biti na uporednim analizama arhitekture, urbanističkih rešenja i kulturnih karakteristika ovih gradova, sa posebnim osvrtom na Zrenjanin.

Očekuje se da će Stanojlovićevo predavanje pružiti posetiocima uvid u sličnosti i razlike između ovih gradova, koristeći brojne vizuelne materijale i primere iz Evrope. Posebno će biti istaknute analogije i specifičnosti Zrenjanina u kontekstu nacionalne prestonice kulture.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
20.6 ° C
21.7 °
20.6 °
62 %
1.3kmh
56 %
Uto
19 °
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
22 °
Sub
27 °