20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninPredstava "Efekat" premijerno u Narodnom pozorištu u Zrenjaninu

Predstava „Efekat“ premijerno u Narodnom pozorištu u Zrenjaninu

European Top 44 Airplay chart

U režiji Đorđa Nešovića, sve je spremno za novu predstavu u zrenjaninskom Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“. Premijera predstave „Efekat“, rađena po tekstu britanske autorke Lusi Prebl, održaće se 24. maja u 20h na Sceni „Todor Manojlović“.

Reditelj Đorđe Nešović je izjavio da ga je na prvo čitanje teksta najviše zaintrigirala tema kliničkog ispitivanja lekova, posebno antidepresiva. Pitanja kako se ta istraživanja sprovode, sa kojim ciljem, i ko su osobe koje učestvuju u njima, bila su ključna. Zaljubljenost, kao jedan od najsloženijih aspekata ljudske prirode, možda je napokon došla na red da bude proučena i savladana u 21. veku. Ovaj napredak medicine je veličanstven, ali istovremeno i zastrašujući. Predstava prikazuje položaj mladih ljudi danas, zarobljenih između svojih nagona i surovosti globalnog progresa, ali i priču o dvoje mladih koji otkrivaju sebe i snagu svoje ljubavi.

Predstava „Efekat“ ima sjajan tim

Glavne uloge tumače Edit Tot Miškeljin, Stefan Juanin, Sara Simović i Miloš Lazić. Kostimografiju i scenografiju je osmislila Lara Bunčić, muziku je komponovala Marija Balubdžić, video rad je delo Milorada Savanovića, a scenski govor je pripremila Dijana Marojević.

efekat
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °