17.3 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotHrana i pićePrekonoćna ovsena kaša - overnight oats

Prekonoćna ovsena kaša – overnight oats

Savršena za doručak, užinu, možete je poneti na posao ili gde god idete, spremna je za manje od 5 minuta, ali "odmara" u frižideru tokom noći.

European Top 44 Airplay chart

Ovsene kaše su idealan zdrav obrok koji možete napraviti u mnogo varijacija. Prekonoćna ovsena kaša se pravi prelako, jedina mana joj je što morate da čekate do ujutru da biste je pojeli.

Kako je napraviti?

Pre svega su vam potrebne ovsene pahuljice i neka teglica ili posuda koja ima pokopac. Kod ovakvih kaša super stvar je što ne morate precizno da izmerite sve sastojke, ali da bi vam bilo lakše, odmerite recimo 50 grama pahuljica. Prelijte ih sa 150 ml bilo kog mleka. Dodajte kašičicu čia semenki, a možete i laneno seme. Polovinu banane izgnječite i dodajte toj smesi. Možete dodati još i kakao. Sve to izmešajte i odozgo poređajte ostatak banane, ili bilo koje sveže ili smrznuto voće. Kaša treba da prenoći u frižideru kako bi pahuljice omekšale. Pre jela možete posuti granolu, da bi kaša bila hrskava.

Proteinska ovsena kaša

Istu količinu pahuljica možete pomešati i sa proteinskim pudingom ili grčkim jogurtom, dodati protein u prahu i kikiriki puter. Odozgo dodajte čokoladu, ukoliko želite da bude zdravija kaša odaberite onu sa većim procentom kakaoa.

Raffaelo proteinska ovsena kaša

Ljubitelji kokosa, u činiju sipajte dve kašike ovsenih pahuljica, kašiku čia semenki, kašiku kokosa, 50 ml mleka, najbolje bi bilo kokosovog. Sve sjedinite, odozgo namažite proteinski puding sa kokosom i pospite još malo kokosa, jer njega nikad dosta.

ovsena u tegli

Tiramisu prekonoćna proteinska kaša

Pripremite činijicu ili teglu u koju ćete dodati 50 grama ovsenih pahuljica i kašiku čia semenki. Prelijte ih jednim espreso šotom, dodajte kašičicu kakaoa i oko 40 ml mleka. Kašu možete zasladiti medom. Za preliv uzmite 60 grama grčkog jogurta sa malo meda. Premažite pospite kakaom i ostavite preko noći u frižideru.

Kaša sa pireom od jagoda

Priprema je slična kod svih kaša, tako da ste do sad već sigurno shvatili šta je prvi korak. U ovu kašu ćete dodati pire od jagoda koje ćete prethodno iseckati u secku ili izblendirati. Ovsene pahuljice, čia semenke,grčki jogurt, med i pire od jagoda i mleko odokativno izmerite. Sve pomešajte i nema greške.

Prekonoćna ovsena kaša je najbrži, a najzdraviji doručak za ljubitelje slatkog doručka naravno. Možete ih jesti i za užinu. Ne moraju sadržati proteine, to je samo predlog. Možete je napraviti sa čim god. Iskoristite voće koje imate, ali i maštu.

Ukoliko niste dovoljno strpljivi da čekate celu noć kašu, ili niste ljubitelji hladne kaše, uvek možete napraviti toplu, koja će biti spremna za jelo za 3 minuta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °