Muzika

Preminuo Robi Steinhard, član grupe Kansas

Steinhard, čije je sviranje violine uticalo na izdvajanje Kanzasa od ostalih rok bendova, preminuo je u subotu 17. jula u 71. godini u bolnici u Tampi, Florida, od komplikacija pankreatitisa. Steinhardt je služio kao MC i delio glavne pevačke dužnosti sa Stivom Valšom dok je 18 godina nastupao u Kansasu. Trenutni i bivši članovi izrazili su svoju tugu u izjavi u ponedeljak na Fejsbuk stranici benda.

„Ono što nam je doneo kao drug iz benda, fanovima koji su prisustvovali našim koncertima i zvucima Kanzasa, uvek će biti iskreno“, rekli su. „Volimo ga i uvek će nam nedostajati.“

Steinhardovu smrt objavila je u ponedeljak na njenoj ličnoj Facebook stranici njegova supruga Sindi Steinhard.

„Mi smo potpuno uništeni jer su naši životi trebali započeti novu avanturu“, rekla je.

Robi Steinhard je nedavno snimio prvi samostalni album i planirao je da krene na turneju početkom avgusta, rekla je njegova supruga i dodala da je Robi hospitalizovan u maju sa akutnim pankreatitisom, a zatim je upao u akutni septički šok i bio smešten na mašinu za održavanje života.

Steinhard se nakon toga oporavio, ali je nedavno pretrpeo još jednu sepsu, jer je trebalo da bude pušten u rehabilitacioni centar nakon 65-dnevnog boravka u bolnici, rekla je Sindi.

Robi Steinhard bio je član prvobitne postave Kanzasa, zajedno sa Kerijem Livgrenom, Ričom Vilijamsom, Filom Ehartom, Dejvom Houpom i Stivom Valšom.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button