Naslovna stranicaVestiBiznisProdužen rok za prijavu startapova na konkurs iz oblasti održivog razvoja

Produžen rok za prijavu startapova na konkurs iz oblasti održivog razvoja

Zbog velikog interesovanja, prijave su moguće do 30. septembra u ponoć

European Top 44 Airplay chart

Konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Inovejšn haba za inovatore i startape je produžen za dve nedelje. Zbog velikog interesovanja, konkurs će trajati do 30.septembra u ponoć.

Ono što treba znati jeste da su u fokusu konkursa rešenja koja na direktan ili indirektan način doprinose stubovima „Zelene agende“, čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji. Organizatori kažu da su do sada stigle prijave više od 100 inovatora i startapa među kojima su rešenja za upotrebu biomaterijala u različite svrhe, ideje za ponovno korišćenje plastičnog otpada kao i predlozi za pametno odvodnjavanje.

Ovaj konkurs je regionalni i istovremeno se održava u 11 zemalja Centralne i Južne Evrope. U lokalnoj fazi takmičenja žiti će odabrati najbolju ideju sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a pobednička će učestvovati i na regionalnom finalu, zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih država.

Pobednik lokalnog konkursa osvojiće 2.500 evra, a najbolja ideja regionalne faze 5.000 evra. Sve dodatne informacije o samom konkursu, uslovima i načinu prijavljivanja možete naći na ovom linku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
5.7 ° C
5.7 °
5.7 °
80 %
3.1kmh
10 %
Thu
13 °
Fri
15 °
Sat
16 °
Sun
18 °
Mon
15 °