20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninDinamičan program Kulturnog centra od 24. do 28. aprila

Dinamičan program Kulturnog centra od 24. do 28. aprila

European Top 44 Airplay chart

Pogledajte program Kulturnog centra od 24. do 25. aprila jer su za ovu nedelju planirane razne aktivnosti koje će vas zainteresovati.

U sredu, 24. aprila će se održati tribina „Značaj pravilne ishrane kod gojazne dece“, a početak je u 18h. Na tribini čiji je moderator Đorđo Prstojević, dr Klara Harmati, sertifikovani savetnik u ishrani i suplementaciji, će govoriti o izazovima gojaznosti i nepravilne ishrane kod dece predškolskog i školskog uzrasta. Fokus će biti na promovisanju pravilne ishrane i zdravih navika u ishrani. Tribina je namenjena roditeljima, deci i stručnjacima koji se bave brigom o zdravlju najmlađih.

Program Kulturnog centra obuhvata i zabavu za mališane. Predstava „Meda Padington“ će biti izvedena u u četvrtak, 25. aprila u 18h na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Ovoj predstavi se raduju i stariji, a da ne pričamo o deci. Karte će se prodavati na dan predstave od 16h i koštaće 350 dinara.

Akademski slikar Milutin Mićić predstavlja svoju izložbu pod nazivom „Strahovanja – Moja zemlja – Moj narod – Naš identitet“ u Kulturnom centru 25. aprila. Izložba je posvećena narodu kojem autor pripada. Istražuje načine otkrivanja identiteta i vrednosti koje pridonose individualnoj i kolektivnoj slobodi. Mićić takođe započinje novi ciklus slika posvećen srpskim žrtvama u Drugom svetskom ratu. Postavka će obuhvatiti oko 30 slika i jednu skulpturu, a svečano otvaranje je zakazano za 25. april u 19h. Program otvaranja uključuje nastupe violinistkinja Marije Kali i Marije Janković.

Film „Draga Fiona“ prikazivaće se u Velikoj sali u četvrtak u 20h, a ulaz je besplatan. O čemu se radi u filmu? U Muzeju filma u Amsterdamu, Fiona Tan istraživala je nemi dokumentarni materijal iz prošlosti. Kroz arhivske snimke, prikazan je život ljudi blizu okeana. Fiona, Indonežanka iz Australije, koristila je pisma koje je dobijala od oca kao inspiraciju. Paralelno čitanje pisama i gledanje arhivskih snimaka stvorilo je audiovizuelno delo koje istražuje povezanost između prošlosti i sadašnjosti, različitih kultura i istorijskih konteksta.

U petak, 26. aprila, program Kulturnog centra predstavlja prevod zbirke priča „Ne puši i ne idi u rat“ urugvajske spisateljice Sesilije Rios. Zahvaljujući Urugvajskom programu za podršku prevođenju, ova zbirka je dostupna na srpskom jeziku. Na događaju će govoriti Sonja Pajić, prevoditeljka, i Olivera Urošev-Palalić, profesorka srpskog jezika i književnosti. Sesilija Rios će se direktno uključiti preko Skajpa. Očekuje se zanimljiv razgovor o književnosti i prevođenju.

Svake subote u 10h na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečiji onlajn program koji pruža korisne savete za roditelje i razvija veštine kod dece. Ove subote, 27. aprila, kreativna grupa „Sovica“ iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Zrenjaninu predstaviće zabavnu knjigu Dejvida Valijamsa o avanturama jedanaestogodišnjeg dečaka Bena.

Program Kulturnog centra za ovu nedelju donosi još dva filma. Prvi je naravno za decu i emitovaće se u nedelju, 28. aprila u 11h. Film „Lil, Lil, Krokodil“ je kompjuterski animirana muzička komedija zasnovana na književnom serijalu Bernarda Vabera. Priča prati avanture omiljenog lika, krokodila Lila, i njegove susrete sa različitim likovima, uz izvanrednu muziku i glumačku postavu koju predvodi Havijer Bardem.

U večernjem terminu, od 20h gledajte „Jorgovane“. Film prati glumce Katarinu (Sloboda Mićalović) i Igora (Ivan Bosiljčić), koji su nerazdvojni i na i van ekrana. Na dodeli nagrada, njihova životna melodrama otkriva lice i naličje filmske industrije u Srbiji danas.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °