Najava programa Kulturnog centra Zrenjanina do 17. februara

Tribina “Zabrana ćirilice kroz vekove”

U Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 8. februara, sa početkom u 18:00, održaće se tribina pod nazivom “Zabrana ćirilice kroz vekove”. Na tribini će govoriti pukovnik u penziji Milorad Đošić, predsednik Srbskog kulturnog centra “Ćirilica” iz Beograda, udruženja koje se bavi zaštitom i promocijom ćirilice kao srpskog pisma organizujući stručna predavanja iz
oblasti upotrebe ćirilice u savremenom društvu, kao i istorijskim osvrtom na teškoće sa
kojima se ćirilično pismo susretalo u prošlosti.   Moderator tribine biće Đorđo
Prstojević, urednik tribinskog programa KCZR.

Nastup stand-up komičara Srđana DinčićaU okviru ovogodišnje turneje u KCZR nastupiće jedan od najpoznatijih domaćih stendap komičara, Srđan Dinčić. Njegova nova predstava pod nazivom “U procesu” biće izvedena na velikoj sceni u utorak, 8. Februara u 20:00.
Cena ulaznice je 600 dinara, prodaju se na biletarnici Kulturnog centra, svakog radnog dana, od 10:00 do 12:00 i od 18:00 do 20:00.

Iz Standup.rs organizacije koja je odgovorna za osnivanje i razvitak scene stendap komedije u Srbiji i koja u saradnji sa Kulturnim centrom organizuje izvođene Dinčićeve predstave u Zrenjaninu navode sledeće:

Ove godine rešili smo da obradujemo ljubitelje stand up komedije i rada Srđana Dinčića sa turnejom njegove nove predstave. Jedan od prvih gradova je i Zrenjanin gde nismo mogli da vidimo Srđana neko vreme pa se veoma radujemo što sada stiže. Srđan je stendap komičar pionir, iz prve postave stendap komičara iz Srbije, iza sebe ima mnogo nastupa, mnogo godina kvalitetnog rada, televizijsko iskustvo i ime koje uvek ljude asocira na kvalitetan humor. Član je organizacije Standup.rs, osnivača scene stendap komedije u Srbiji od 2011. Godine a iza sebe u zemlji, regionu i svetu ima više hiljada nastupa. Ovo mu je peti stand up show po redu.”

Performans Nataše Milojević – “Jače, da osetim da sam živa”

U toku je predstavljanje izložbene celine “Post K’o Vid” likovnog umetnika Zorana Rajšića, u okviru kojeg će u četvrtak, 10. februara, u 19:00 biti izveden performans multimedijalne autorke Nataše Milojević pod nazivom “Jače, da osetim da sam živa” koji, iako je nastao kao zasebna celina, povezuje Zoranovu i Natašinu priču kroz razmišljanja o pandemiji, savremenom društvu, ljudskoj svakodnevici i njihovom uticaju na osećanja svakog pojedinca.

Performas „Jače, da osetim da sam živa“ preispituje letargiju savremenog društva i izazove koji bi podstakli pojedinca da izađe iz stanja letargije i uradi nešto za sebe i svet u kom živi. Performans se bavi društvenom svakodnevicom u kojoj se većina stvari odvija po
navici i ustaljenom rutinom, u ovakvom društvu nestaje ljudska potreba za napredovanjem, iskrenošću prema sebi i drugima i gubi se svaka zainteresovanost za prevazilaženjem sopstvenih granica.
Umetnica ispituje motive i razloge koji bi nju samu mogli da nateraju da pomeri svoje granice i postigne više – nađe razloge za život. Ona istažuje šta je čini živom i šta za nju znači osećaj živosti.

Bioskopske projekcije

U susret Danu zaljubljenih, u bioskopsko KCZR prikazuje se romantična komedija “Ti si taj” u petak i subotu, 11. i 12. februara, u dva termina – od 18:00 i 20:00. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10:00 do 12:00 i od 18:00 do 20:00 i pre početka projekcije, po ceni od 250 dinara.

Predstava “Krčmarica Mirandolina”

Hit predstava “Krčmarica Mirandolina”, sa Andrijom Miloševićem i Katarinom Žutić u glavnim ulogama, biće izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 13. februara, sa početkom u 20 časova. Ova predstava govori o neodoljivoj krčmarici koja osvaja, manipuliše i određuje sudbine brojnih muškaraca, a reditelj je Jug Radivojević.

Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10:00 do 12:00 i od 18:00 do 20:00 po ceni od 1.200 dinara.

Programi se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva
virusa Kovid-19.

  • Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije
    programa, ograničen broj prisutne publike, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance.
    Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedenih mera prilikom dolaska u Kulturni centar Zrenjanina.