20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaProgram Kulturnog centra za ovu nedelju

Program Kulturnog centra za ovu nedelju

European Top 44 Airplay chart

Program Kulturnog centra ove nedelje, od 18. marta počinje jednim korisnim seminarom, a u pitanju je

Seminar za odvikavanje od pušenja

U Zrenjaninu, Klub zdravlja „Život i Zdravlje“ organizuje besplatan seminar pod nazivom „PREKINI SADA“, koji se fokusira na odvikavanje od pušenja. Podnaslov je „Sedam koraka do slobode“i traje šest dana, svaki dan po jedan sat.

Mesto održavanja seminara je Mala sala Kulturnog centra Zrenjanina, od 18. do 23. marta , sa početkom u 19h. Za sve zainteresovane, obavezno je prijavljivanje na broj 061 107 61 43, kako bi se pripremili potrebni materijali.

Na seminaru će biti pruženi saveti, metode i podrška grupe, ali ključni faktor za uspeh je volja pušača da ostave ovu naviku. Prethodna iskustva sa sličnih seminara pružaju nadu da je moguće prevazići ovu štetnu naviku, s uspešnošću od oko 90% u ostavljanju duvana tokom trajanja seminara.

Jedna od prednosti seminara je i usmeravanje na promenu životnog stila i usvajanje zdravih navika koje doprinose boljem zdravlju i dugotrajnom životu. Instruktor seminara je Mirjana Knežević, biolog sa obukom od internacionalne komisije za prevenciju alkoholizma i drugih oblika zavisnosti.

Bez cigareta 2

U toku nedelje vas očekuje sledeći program Kulturnog centra:

Dani frankofonije

Povodom Dana frankofonije i tridesetjednogodišnjice od pristupanja Rumunije Međunarodnoj organizaciji Frankofonije, Generalni konzulat Rumunije će organizovati projekcije dva popularna rumunska filma u Kulturnom centru Zrenjanina i Kulturnom centru Vršca. Više o tome pročitajte ovde.

Mjuzikl „Violinista na krovu“

Predstojeći jevrejski praznik Purim će biti obeležen u Kulturnom centru Zrenjanina izvođenjem poznatog mjuzikla „Violinista na krovu“. Predstava će se održati u četvrtak, 21. marta, na Velikoj sceni s početkom u 20h. Ova najnovija inscenacija mjuzikla Josipa Stejna biće izvedena u režiji Stefana Sablića i produkciji Jevrejskog kulturnog centra iz Beograda.

Ova posebna predstava, kao poklon Zrenjanincima od strane Jevrejske opštine Zrenjanin, realizuje se u saradnji sa Kulturnim centrom. Nažalost, sve karte su već rasprodate, što pokazuje interes publike za ovaj događaj.

Dečije onlajn radionice

Svake subote u 10h, na FB stranici KCZR održavaju se kreativne i edukativne online radionice za decu. Ove subote, 23. marta, imaćemo posebnu radionicu u Luča ateljeu sa Saneldom Dunđerski. Ne propustite priliku da vaše dete uživa i uči kroz zabavne aktivnosti.

Film „48 sati i 1 minut“

„48 sati i jedan minut“ je film koji prati dramatičnu priču roditelja čije dete nestaje. Inspirisan stvarnim slučajem koji je doveo do donošenja Tijaninog zakona, film istražuje kako propisani period čekanja od 48 sati ograničava policijsku reakciju, prinuđujući roditelje da sami tragaju za svojom decom. Kroz napetu radnju, film ističe važnost hitne akcije u slučajevima nestanka dece. Takođe poziva na promene u zakonodavstvu kako bi se smanjio period čekanja i sprečile tragedije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °