Vesti Zrenjanin

Program Kulturnog centra Zrenjanin za jul

U nastavku pogledajte program Kulturnog centra Zrenjanin za jul:

Izložba likovne umetnice Jelene Kitić pod nazivom „Netruležnost/Incorruptibility“ biće otvorena u Velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina od 4. do 30. jula. Otvaranje je zakazano za četvrtak, 4. jula u 19h. Posetioci mogu da vide oko dvadeset umetničkih radova nastalih u periodu 2022. i 2023. godine, kao i tri rada iste tematike iz 2014. i 2007. godine, izvedenih u kombinovanoj tehnici, olovke na platnu i vezu. Kitićeva istražuje identitet čoveka kroz različite medije i linije, a do sada je imala devet samostalnih izložbi i učestvovala na pedesetak kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Biografski, Jelena Kitić je rođena 1975. godine u Nišu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2000. godine, a magistrirala 2006. godine na istom fakultetu.

Ne propustite Korzo fest koji počinje 5. jula i donosi niz zanimljivih aktivnosti.

U nedelju, 7. jula. vas očekuje koncert baletskog studija Stage – „Veliki šou“ koji će početi u 19h na Velikoj sceni Kulturnog centra.

Izložba amaterskog likovnog umetnika Braneta Milkovskog pod nazivom „Slama kao sirovi materijal koja odiše umetnošću“ može se posetiti u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 9. jula. Milkovski je rođen 1956. u selu Dužine kod Vršca, a svoju umetničku strast je otkrio u penzionerskim danima, posvećujući se intarziji i slamarstvu. Kroz preko 60 radova i četiri samostalne izložbe, on istražuje teksture, boje i oblike koje pruža slama, izražavajući ljubav prema prirodi, zavičaju, ravnicama i svakodnevnom životu.

Izložba slika Milenka Aćimovića Aćima biće otvorena u Malom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu u četvrtak, 11. jula u 19h i trajaće do 11. avgusta. Organizator izložbe je Kulturni centar u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanina. Apstraktne i izuzetno ekspresivne slike, rađene tehnikom ulje na platnu, nastale su u periodu od 2010. do 2014. godine, vezujući se za izraz čuvenih enformelista.

Promocija knjige „Hercegovina zemlja pesnika“ alademika prof. dr Milovana Pecelja biće održana u okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 11. jula u 19h u Baroknoj sali Gradske kuće. Pored autora, na promociji će govoriti akademik prof. dr Jovan Delić, prof. dr Veljko Brborić i prof. dr Vojo Kovačević, a moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa. Knjiga „Hercegovina zemlja pesnika“ predstavlja impresiju o Hercegovini i Hercegovcima, obojenu predstavama i antologijskim zapažanjima o kršovitoj Hercegovini i karakternim crtama Hercegovaca, koje su ispisala značajna imena srpske nauke i kulture u trenucima nadahnuća.

Program Kulturnog centra Zrenjanin najavljuje rokenrol!

Svake subote u toku jula i prve subote u avgustu u Amfitetru Kulturnog centra organizovaće se koncerti zrenjaninskih rokenrol bendova pod nazivom ZROK FEST 2024. Koncerti počinju u 22h, a ulaz je besplatan. Organizator je Kulturni centar Zrenjanina. ZROK FEST će 13. jula okupiti sledeće bendove:

Forgotten Scream je zrenjaninski metalcore bend osnovan 2010. godine od strane gitarista Julijana Vojina i Antala Kovača, a simbolizuje potisnute loše emocije. Bend je poznat po singlovima kao što su „Beyond the Horizon“, „Inspiration“, „Shattered“ i „Solace“. Njihovo drugo izdanje „Hourglass“ trenutno promovišu na različitim festivalima.

BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla. Osnovan 2005. godine, bend je 2022. godine izdao svoj prvi album „Zidovi prošlosti“ sa 11 pesama uključujući „Boriću se“ i „Otrovna je kao greh“. Bend je osvojio brojne nagrade na Zaječarskoj Gitarijadi.

Neke Face je punk/ska/reggae bend iz Zrenjanina osnovan 2006. godine, trenutno sa 8 članova. Bend je poznat po energičnim nastupima i raznovrsnim muzičkim stilovima.

U nedelju, 14. jula, u okviru letnjeg programa Kulturnog centra Zrenjanina održaće se dečji program pod nazivom „Peskultura“ na zrenjaninskom kupalištu „Peskara“. Program će uključivati tri radionice edukativnog i zabavnog karaktera. U 10h počinje radionica Crvenog krsta „Bezbednost na kupalištima“, istovremeno će se održati i radionica „Čitanjac sa bibliotekarima“. U 11h Luča Atelje organizuje umetničku radionicu koju će voditi Sanela Dunđerski.

program Kulturnog centra Zrenjanin

Kulturni centar će 20. jula ponovo ugostiti ZROK festival, a ovog puta sledeće bendove:

Uroš i Nejaki – Zrenjaninski pop-rok bend formiran 2021. godine. Nastupali su na raznim festivalima i klubovima širom Vojvodine i izdali debitantski album u jesen 2023. godine.

TBK – Autorski rokenrol sastav iz Beograda, trenutno aktivni u Vojvodini. Pripremaju album koji je najavljen putem video sadržaja.

Posno Prase – Bend iz Obrenovca koji kombinuje punk-rock obrade i autorske pesme. Aktivni su od 2007. godine i nedavno su izbacili EP „Povratak Na Lepak“ 2024. godine.

Sledeća subota je takođe rezervisana za istu manifestaciju, a 27. jula će se na sceni pojaviti:

Mist – Rock grupa osnovana 1997. godine u Zrenjaninu. Objavili su prvi studijski materijal „Mirror Reflection“ 2000. godine i nastupaju u trenutnom sastavu od 2022. godine.

Drž Ne Daj – Autorski bend koji svira rock and roll, blues i fuziju. Postoje pet godina sa sledećim članovima: Željko Stević (bas gitara), Nebojša Malajev (vokal), Boro Rakić (gitara), Atila Visi (klavijature) i Ervin Egete (bubnjevi).

Nepalac – Bend aktivan poslednje tri godine, kombinuje alternativni rok, grandž, art-pop i eksperimentisanje. Iza sebe imaju šest video singlova, a pripremaju prvi EP „Ograđena priroda“ koji najavljuje prvi album bend.

program Kulturnog centra Zrenjanin program Kulturnog centra Zrenjanin program Kulturnog centra Zrenjanin program Kulturnog centra Zrenjanin program Kulturnog centra Zrenjanin program Kulturnog centra Zrenjanin program Kulturnog centra Zrenjanin

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button