16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaProgram Kulturnog centra Zrenjanina za ovu nedelju

Program Kulturnog centra Zrenjanina za ovu nedelju

European Top 44 Airplay chart

Program Kulturnog centra Zrenjanina ove nedelje, Od 19. do 25. februara omogućava zabavu na različite načine.

U četvrtak, 22. i u petak 23.februara održaće se humanitarna dečja baletska predstava „Aladin“, koja se izvodi u produkciji baletskog studija Stejdž. Održaće se u dva termina oba dana, od 9:30h i 12h. Adaptirana je po motivima istoimene bajke i filma, a ima i poučan karakter. Izvodi se u saradnji sa udruženjem “Budimo ljudi”.

U četvrtak, 22. februara u 19h otvara se Izložba o Jasenovcu monahinje Marije.

U Kulturnom centru Zrenjanina se održava projekat „Filmoskopija – decentralizovana kritika“ koji podržava Agencija za razvoj Vlade Švajcarske kroz program „Kultura za demokratiju“ preko Hartefakt fonda. Projekat se sastoji od predstavljanja knjige „Filmoskopija“ sa tekstovima o savremenom srpskom filmu i projekcije filma „Teret“ prvog dana kada program počinje u 19h, dok se drugog dana održava radionica filmske kritike za srednjoškolce od 11h do 16h.

Dečje onlajn radionice se održavaju u subotu u 10h na FB stranici KCZR. Ove subote se organizuje “Čitanjac sa bibliotekarima“, radionica Gradske narodne biblioteke.

Koncert kvarteta „Eolian“ će se održati u subotu, 24. februara u 18h, u Baroknoj sali Gradske kuće. Kvartet čine četiri flautistkinje: Tamara Cvejić, Katarina Milošević, Milica Jević i Svetlana Petrović. Koncert će obuhvatiti klasični repertoar za flautu, uz dodatak dela domaćih kompozitora, a realizuje se uz podršku Fonda za kulturna davanja SOKOJ-a za 2023. godinu i u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina. Ulaz je slobodan.

Film „Detektiv Cvrle i zlatna košnica“ prikazuje se u Velikoj sali Kulturnog centra u nedelju u 11h i namenjen je mališanima.

U 18h tog dana imaćete priliku da gledate predstavu „Stid“ u izvedbi amaterskog pozorišta “Jovica Jelić” iz Banatskog Karađorđeva.

Takođe u nedelju u 20h počinje projekcija filma “Sunce mamino”, topla i melanholična ljubavna komedija o odrastanju tinejdžera na ulicama i krovovima Beograda. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °