20.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaProgram Kulturnog centra Zrenjanina za ovu sedmicu

Program Kulturnog centra Zrenjanina za ovu sedmicu

European Top 44 Airplay chart

Program Kulturnog centra Zrenjanina za ovu sedmicu izgleda ovako:

„Nemačka vazduhoplovna misao od 1935 – 1945″ je tribina vođena od strane istoričara, Petra Jakšića. Dublje će istražiti kako su se istorijske, vojne i političke prilike oblikovale u Evropi tokom tog vremenskog perioda, sa posebnim fokusom na ulogu nemačkog vazduhoplovstva. Početak je 12. marta u 18h.

U četvrtak, 14. marta, u Kulturnom centru Zrenjanin otvara se izložba posvećena Danki Ječmenici, savetnici za grafički dizajn u Gradskoj upravi Zrenjanina. Izložba će prikazati njen doprinos u kreiranju vizuelnog identiteta grada, turističke ponude, ustanova kulture i nezavisnih projekata. Otvaranje je u 19h uz nastup hora „Panonika“ i neformalno druženje uz Dankinu omiljenu muziku.

Na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 15. marta, uživaćemo u predstavi „Bilo jednom na Brijunima“, koju je napisao i režirao Kokan Mladenović. Glumački ansambl, u kojem se ističu Milan Marić, Branislav Trifunović, Sanja Marković i Tihana Lazović, oživljava maštoviti susret Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor. Karte se mogu nabaviti po ceni od 1500 dinara na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od srede, 28. februara, radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Svake subote u 10 časova, Kulturni centar organizuje dečji onlajn program na svojoj Fejsbuk stranici. Cilj programa je pružanje praktičnih saveta za roditelje i razvoj dece kroz kreativne i edukativne radionice. U subotu, 16. marta, očekuje se radionica „Druženje sa logopedom“ u OŠ „Uroš Predić“ u Orlovatu.

U nedelju, 17. marta, od 10 do 14 časova, na Platou Kulturnog centra Zrenjanina održava se berza gramofonskih ploča, prilika za prodaju, zamenu i kupovinu. Za više informacija pozovite 061/2952592.

Bioskopske projekcije Kulturnog centra

Film „Poslednji strelac“ prikazuje se u Velikoj sali u subotu u 20h po ceni od 300 dinara. Ovaj uzbudljivi akcioni triler, režiran od strane Darka Nikolića, donosi napetost, dramu i akciju. Glavne uloge tumače Nenad Jezdić kao inspektor Kuruzović, Miodrag Krstović kao kriminalac Atanasije i Miloš Timotijević kao g. Baltazarević. Priča prati inspektora Kuruzovića u borbi s prošlošću i sukob s dugogodišnjim neprijateljem.

Film „Priča o čarobnom maču“ prikazuje se u Velikoj sali u nedelju, 17. marta, u 11h po ceni od 250 dinara. Radnja prati mladog ratnika Kostu i njegovog prijatelja Čarobnog mača u potrazi za opasnim čudovištem, Belom senkom. U borbi za spasenje sveta, sreću mladu čarobnicu Freju.

Istog dana u 20h prikazuje se film „Dina 2“ po ceni od 300 dinara. Ova spektakularna avantura, koju je osmislio Denis Villeneuve, režiser, vraća se na velika platna u limitiranom periodu. Film je re-distribucija adaptacije prvog romana naučno-fantastičnog klasika Dina Franka Herberta. Priča prati Paula Atreidesa koji se suočava sa sudbinom na najopasnijoj planeti u svemiru, Arakis, dok pokušava osigurati budućnost svoje porodice i naroda.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
20.6 ° C
21.7 °
20.6 °
62 %
1.3kmh
56 %
Uto
19 °
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
22 °
Sub
27 °