1.1 C
Zrenjanin
5.12.2023.
Naslovna stranicaVestiProgram "Moja prva plata" i ove godine

Program “Moja prva plata” i ove godine

Prijave za poslodavce su u toku, dok će mladi moći da konkurišu za ovaj program tokom oktobra meseca.

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Nacionalna služba za zapošljavanje je najavila ponovo realizaciju programa pod nazivom “Moja prva plata”, a koji za cilj ima podsticanje zapošljavanja mlađih od 30 godina.

Od danas je dostupna prijava poslodavcima koji imaju rok do 20. septembra da na portalu Moja prva plata konkurišu.

Nakon toga, od 1. do 31. oktobra dolazi red na nezaposlene ljude, mlađe od 30 godina. Prvobitan plan je da se uključi do 10 hiljada mladih koji nemaju iza sebe nikakvo radno iskustvo, ili najviše 6 meseci iskustva na poziciji za koju su školovani, kao i da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Poslodavci kada je u piranju privatan sektor će odabrati ljude koje žele da zaposle u prvoj polovini novembra, dok je druga polovina ovog meseca namenjena javnom sektoru.

Nakon 15 dana će se znati i konačan spisak zaposlenih koji će provesti devet meseci na određenom radom mestu – ali neće biti zasnovan i radni odnos.

Novčana naknada koja je predviđena iznosiće 22 hiljade dinara za one koji imaju srednje obrazovanje, dok mlađi od 30 godina sa fakultetskim diplomama mogu da očekuju na mesečnom nivou priliv od 26 hiljada dinara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
1.1 ° C
1.1 °
1.1 °
70 %
7kmh
100 %
Tue
6 °
Wed
6 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
5 °