16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaPromocija knjige Mirjane Hrnjak „Bauk kruži Rimom…”

Promocija knjige Mirjane Hrnjak „Bauk kruži Rimom…”

European Top 44 Airplay chart

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanina, 22. decembra u 18h, održaće se promocija knjige „Bauk kruži Rimom…“ autorke Mirjane Hrnjak.

Rođena 1977. godine u Zrenjaninu, Mirjana je diplomirala na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a magistrirala na Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Ovo je njen prvi roman.

Roman nas vodi u antički Rim, pružajući nam jedinstven pogled na tu drevnu civilizaciju kroz oči istorijskih ličnosti poput Cezara, Marka Antonija i drugih. „Bauk kruži Rimom…“ se bavi ne samo istorijskim dešavanjima rimskog doba, već i univerzalnim vrednostima i borbom za ideale. Centralna ljubavna priča između Antonija i Fulvije nije obična i površna veza, već predstavlja duboku i vanvremensku ljubav dvoje mladih boraca za više ideje.

Marija Filipović, urednica romana, lektorka i novinarka, ističe da roman budi razmišljanja o mitovima, fikciji, istoriji i karakterima iz tog neistraženog perioda. Autorka postavlja pitanja o Cezaru, mladim junacima i njihovim ulogama u vreme koje ostaje nedorečeno. Knjiga provocira čitaoce svojim razmatranjima o religiji, verovanju u nešto više i odgovornosti prema drugima.

mirjana hrnjak knjiga

Promociji će prisustvovati i Miljan Vuković, zrenjaninski glumac, i Marija Filipović, urednik romana, lektor i novinar.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °